Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

19 ΜΑΙΟΥ - Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης Αθήνας για την Λογοτεχνία του Φανταστικού


Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης Αθήνας για την Λογοτεχνία του Φανταστικού

Η καινούργια συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει την Δευτέρα 19 Μαΐου, 8:00 με 10:00 η ώρα το βράδυ, στην καφετέρια Gelato στην Στοά Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, στάση Μετρό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών που ανακοινώσαμε θα γίνουν τα παρακάτω:





- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε το βιβλίο «Σκοτεινές Ιστορίες» της Ματίνας Μαντά. Θα διαβαστεί κείμενο παρουσίασης για όσους δεν θα έχουν μπορέσει να το διαβάσουν, για να συμμετέχουν στην συζήτηση. Θα βρίσκεται στην Λέσχη και η συγγραφέας του βιβλίου.

- Στην δεύτερη ενότητα, που είναι το ελεύθερο θέμα, θα κάνουμε μια συζήτηση και ενημέρωση για την καινούργια ανθολογία που θα ανακοινώσουμε και θα έχει ως θέμα την εναλλακτική ιστορία. 
Επίσης θα γίνει ανάγνωση ποιημάτων του Πόε, του Ray Bradbury και του Χρήστου Καριώτη από το βιβλίο του "Δάκρυα στην Λήθη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας και θα ακολουθήσει συζήτηση.

- Στην τρίτη ενότητα, που είναι η δημιουργική γραφή, περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι στις 19 Μαΐου το πρωί στο email universepaths@yahoo.com.
H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 3-5 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν το καλύτερο κείμενο, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδίδουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς. Υπάρχουν ήδη 3 συμμετοχές!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!
Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110
Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών