Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πρόσκληση προς συγγραφείς διηγημάτων ιστορικής φαντασίας και μυθιστορημάτων ιστορικής φαντασίας

Πρόσκληση προς συγγραφείς διηγημάτων ιστορικής φαντασίας
και μυθιστορημάτων ιστορικής φαντασίας
να συμμετέχουν 

«Στην Θύελλα του Χρόνου» -
Ανθολογία Ελληνικών διηγημάτων ιστορικής φαντασίας

Και στην σειρά βιβλίων «Στην Θύελλα του Χρόνου»
που θα αποτελείται από μυθιστορήματα ιστορικής φαντασίας


Σας αρέσει η ιστορία; Σας αρέσει η αρχαία Ρώμη, η αρχαία Ελλάδα, η αρχαία Αίγυπτος; Οι Βίκινγκς, το Βυζάντιο, οι ιππότες του μεσαίωνα; Ονειρεύεστε τις πυραμίδες, τις λαμπρές πόλεις των Φαραώ; Ονειρεύεστε να περπατάτε στους δρόμους της θρυλικής Ρώμης, της ονειρικής Κωνσταντινούπολης; Ονειρεύεστε να ανοίγεστε στο πέλαγος μαζί με τις ορδές των Βίκινγκς, ψάχνοντας για τα επόμενα θύματα σας; 
Ονειρεύεστε να κυνηγάτε νύμφες μέσα στα δάση της αρχαίας Ελλάδας με την συνοδεία της μουσικής του Πάνα; 
Αν τα ονειρεύεστε όλα αυτά τότε ελάτε μαζί μας στον μαγικό κόσμο της ιστορίας και της φαντασίας!

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, από το 2005 που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα, έχουν εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, παράλληλα με την δημιουργία πολλών παράλληλων εξειδικευμένων θεματικά σειρών βιβλίων, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού. 
Τώρα προχωράμε ακόμα περισσότερο και θα τολμήσουμε να εκδώσουμε την πρώτη Ανθολογία Ελληνικών διηγημάτων ιστορικής φαντασίας με τίτλο «Στην Θύελλα του Χρόνου», και παράλληλα μια σειρά βιβλίων με τίτλο «Στην Θύελλα του Χρόνου» που θα αποτελείται από μυθιστορήματα ιστορικής φαντασίας. 
Όλα τα κείμενα και για την ανθολογία και για τα μυθιστορήματα, θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν.


Τι ζητάμε σαν διήγημα ή μυθιστόρημα Ιστορικής φαντασίας;

Ζητάμε κείμενα που αναφέρονται σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους και η ιστορία που διαδραματίζεται μέσα στο κείμενο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το χρονικό όριο του 1700 μχ. Όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονται μέσα στο κείμενο πρέπει να τελειώνουν μέχρι το 1700 μχ στην καλύτερη περίπτωση. 
Αντίθετα δεν υπάρχει αρχικό όριο. Το κείμενο μπορεί να διαδραματίζεται και στο 1.000.000 πχ ή και στην εποχή των Νεάντερταλ. Τα κείμενα μπορεί να αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα ή και σε φανταστικά γεγονότα, αλλά πρέπει να αναφέρονται σαφέστατα σε μια συγκεκριμένη εποχή και χρονική περίοδο. 
Αναφέρουμε επιγραμματικά τι ζητάμε
Υπάρχει αρχικό χρονικό όριο; Όχι, τα κείμενα μπορούν να αναφέρονται σε όσο παλιά εποχή θέλετε.
Υπάρχει χρονικό όριο που πρέπει να τελειώνει το κείμενο; Τα κείμενα πρέπει να αναφέρονται το πολύ μέχρι το 1700 μχ
Τα κείμενα πρέπει να αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα; Μπορούν να αναφέρονται και σε πραγματικά και σε φανταστικά γεγονότα.
Αυτά ισχύουν και για τα διηγήματα και για τα μυθιστορήματα; Ναι. Σκοπός των εκδόσεων: «Στην Θύελλα του Χρόνου» -
Ανθολογία Ελληνικών διηγημάτων ιστορικής φαντασίας

Ο σκοπός της έκδοσης είναι να μπορέσουμε να μαζέψουμε για πρώτη φορά όλους τους συγγραφείς ιστορικής φαντασίας που υπάρχουν στην Ελλάδα, και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί, γιατί είμαστε ένας λαός που αγαπάει την ιστορία, και να εκδώσουμε την πρώτη, για τα δεδομένα της Ελλάδας, Ανθολογία Ελληνικών διηγημάτων ιστορικής φαντασίας.
Αυτό που γίνεται συνήθως στην Ελλάδα είναι κάποιος να μαζεύει μια ομάδα συγγραφέων, να παίρνει εκατοντάδες ευρώ από τον καθένα και μετά απλώς να τους δίνει από 20-30 αντίτυπα κι εκεί να τελειώνει όλο το θέμα. Ή να χρεώνουν και άλλες δεκάδες ευρώ απλώς για να τους στείλει κάποιος διηγήματα για να τα διαβάσουν χωρίς την υποχρέωση να τα εκδώσουν κάπου. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι τέτοιο. Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να εκδώσουμε ένα σύγχρονο και ποιοτικό βιβλίο ιστορικής φαντασίας!
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τα πράγματα δυστυχώς πολύ δύσκολα στον χώρο του βιβλίου και ακόμα πιο δύσκολα για τον χώρο του φανταστικού. Για αυτό εμείς ζητάμε από τους συγγραφείς μόνο μια συμμετοχή των 10 ευρώ ο καθένας, [η συμμετοχή ισχύει για όσους εκδοθούν στην ανθολογία] που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων του βιβλίου. Με την συμμετοχή του αυτή ο συγγραφέας θα αποκτά το δικαίωμα να δημοσιεύσει στην ανθολογία ένα διήγημα του μέχρι 1500 λέξεις. Και σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα πάρουν δώρο 2 τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, αξίας 11 ευρώ και τα 2 τεύχη. 

Παρόλο που θα υπάρχει συμμετοχή, επειδή θέλουμε να εκδώσουμε μια ποιοτική ανθολογία, θα υπάρχει στάδιο προ-επιλογής. Θα γίνει δημόσιο κάλεσμα με γνωστοποίηση των όρων για να στείλουν οι συγγραφείς την συμμετοχή τους. Όσοι από αυτούς επιλεγούν, θα πληρώσουν την συμμετοχή των 10 (δέκα) ευρώ και θα αποκτήσουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν στην ανθολογία ένα διήγημα μέχρι 1500 λέξεις. (Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η τιμή συμμετοχής δεν αλλάζει σε περίπτωση που το διήγημα είναι μικρότερο).Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, 1500 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα από αυτά. 
Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
Να μας τα στείλετε μέχρι τις 1 Οκτωβρίου του 2013, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της ιστορικής φαντασίας όπως ορίστηκε πιο πάνω.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 


Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα ].


Όροι συμμετοχής:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του σε βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα, θα παραχωρηθεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές με στόχο την προώθηση της ιστορικής φαντασίας. Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου ή υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου). 
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.
• Όσοι επιλεγούν θα πληρώσουν συμμετοχή 10 (δέκα) ευρώ και θα αποκτήσουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν ένα διήγημα μέχρι 1500 λέξεις στην ανθολογία. (Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η τιμή συμμετοχής δεν αλλάζει σε περίπτωση που το διήγημα είναι μικρότερο ).
• Σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα πάρουν δώρο 2 τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, αξίας 11 ευρώ και τα 2 τεύχη. (Τα περιοδικά δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Θα μοιραστούν στους συγγραφείς στις δημόσιες παρουσιάσεις της ανθολογίας).

Σκοπός των εκδόσεων: σειρά βιβλίων «Στην Θύελλα του Χρόνου»
που θα αποτελείται από μυθιστορήματα ιστορικής φαντασίας


Ο σκοπός της έκδοσης είναι να μπορέσουμε να μαζέψουμε για πρώτη φορά όλους τους συγγραφείς ιστορικής φαντασίας που υπάρχουν στην Ελλάδα, και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί, γιατί είμαστε ένας λαός που αγαπάει την ιστορία, και να εκδώσουμε την πρώτη, για τα δεδομένα της Ελλάδας, σειρά βιβλίων αποκλειστικά με μυθιστορήματα ιστορικής φαντασίας.
Θα δημοσιεύσουμε σε αυτή την σειρά μέχρι και 5 μυθιστορήματα, σε πρώτη φάση με αυτό το κάλεσμα. 
Το μυθιστόρημα που θα κριθεί ότι είναι το καλύτερο από όλα θα εκδοθεί απολύτως δωρεάν. 
Τα υπόλοιπα τέσσερα μυθιστορήματα θα εκδοθούν σαν συν έκδοση ανάμεσα στον συγγραφέα και στις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές θα επιδοτήσουν το 50% του κόστους εκτύπωσης και κόστους προετοιμασίας του βιβλίου. Το υπόλοιπο 50% θα πληρωθεί από τον συγγραφέα.


Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

Ένα μυθιστόρημα σας μέχρι 50.000 λέξεις. 
Το μυθιστόρημα να μην το έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
Μαζί με το μυθιστόρημα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
Να μας το στείλετε μέχρι στις 15 Σεπτεμβρίου του 2013, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 


Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με το μυθιστόρημα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με το μυθιστόρημα ].


Όροι συμμετοχής:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
Με την αποστολή του μυθιστορήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Στους νικητές θα προσφερθεί συμβόλαιο συνεργασίας με τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές για την έκδοση των βιβλίων τους. Αν κάποιος από τους νικητές δεν δεχτεί να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας μέσα στις 5 πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νικητών τότε θα αποσυρθεί το όνομα του και θα προσφερθεί το συμβόλαιο στον πρώτο επιλαχόντα, αν υπάρχει. 
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.
• Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές διατηρούν το δικαίωμα να μην ανακηρύξουν κάποιους από τους νικητές άμα θεωρήσουν ότι δεν είναι κατάλληλα τα κείμενα που στάλθηκαν. 
• Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν 5 μυθιστορήματα για έκδοση σε μορφή βιβλίου. Άμα συγκεντρωθούν 5 καλά μυθιστορήματα που μπορούν να εκδοθούν και πληρούν τους όρους και πριν της 15 Σεπτεμβρίου, το δημόσιο κάλεσμα θα πάψει να ισχύει και ο διαγωνισμός θα λήξει εκείνη την στιγμή, ακόμα και αν είναι μόνο 15 ημέρες ή ένας μήνας μετά την έναρξη του. 

Βασικοί τρόποι προώθησης της ανθολογίας και της σειράς βιβλίων:

- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση της ανθολογίας, της σειράς βιβλίων και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, σε βιβλιοπωλεία και μπαράκια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες).

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εφτά χρόνια. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!!!


Για άλλη μια φορά οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές πρωτοπορούν!ΜΑΖΙ ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
«Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com