Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στο θεματικό αφιέρωμα «6 of December 2553»
Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν
στο θεματικό αφιέρωμα «6 of December 2553»
με διηγήματα φαντασίας που θα γίνει στο 20 τεύχος
του περιοδικού «Συμπαντικές Διαδρόμες»Σας αρέσει η επιστημονική φαντασία; Ονειρεύεστε ένα μέλλον μέσα σε τεράστιες πόλεις, με ιπτάμενα αυτοκίνητα, με αντικείμενα που θα σας μιλάνε και θα σας ακούνε; Κόσμους που θα διαπλέκονται οι άνθρωποι, με την τεχνολογία, την πολιτική και τα συναισθήματα; Ονειρεύεστε ζωντανούς πλανήτες, ζωντανές πόλεις που θα μοιάζουν έτοιμες να καταρρέσουν κάτω από το βάρος της ύπαρξης τους, την ίδια ώρα που τα διαστημόπλοια μας θα απλώνονται μέχρι τα βάθη του σύμπαντος; 
Αν ναι, ελάτε τότε μαζί μας να ονειρευτούμε, στο 20 τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, μια πιθανή εκδοχή αυτού του σύμπαντος και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί, σε πόσους παράλληλους δρόμους. Τι ζητάμε;

Στο 20 τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές θα δημοσιεύσουμε ένα θεματικό αφιέρωμα με διηγήματα φαντασίας που θα έχει γενικό τίτλο «6 of December 2553».
Αυτό που ζητάμε είναι να μας στείλετε δικά σας διηγήματα που θα εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της ιστορίας του αφιερώματος. 
Η ιστορία με λίγα λόγια. Όπως ξέρουμε όλοι και το ζούμε καθημερινά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ζούμε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αστάθειας που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια στις 6 Δεκεμβρίου από μια δολοφονία. 
Αυτό που ζητάμε από τους συγγραφείς είναι να φανταστούν μια μελλοντική κοινωνία, την κοινωνία του 2553, που είναι έτοιμη να εκραγεί από κοινωνικά προβλήματα και αυτή η κοινωνική έκρηξη γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου του 2553.
Το κάθε διήγημα που θα σταλεί θα έχει τον δικό του τίτλο, αλλά θα πρέπει να αναφέρετε σε γεγονότα που έγιναν στις 6 Δεκεμβρίου του 2553, μέσα στο πλαίσιο που περιγράφουμε από πάνω. 
Τα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα τα περιγράφουμε απλώς σαν σημείο αναφοράς για να γίνει κατανοητό τι ζητάμε. Δεν θέλουμε να κάνετε ακριβής καταγραφή και μεταφορά αυτών που γίνονται στην Ελλάδα στην μελλοντική κοινωνία.
Το 2553 είναι μια μελλοντική κοινωνία. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να φανταστείτε τις μοναδικές δομές αυτής της μελλοντικής κοινωνίας. Να περιγράψετε αυτή την κοινωνία. Και παράλληλα να περιγράψετε τα προβλήματα αυτής της κοινωνίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κοινωνική έκρηξη. Και βέβαια να περιγράψετε την ίδια την έκρηξη. 
Ο κάθε συγγραφέας βέβαια μπορεί να διαλέξει να επικεντρωθεί μόνο σε ένα σημείο, πχ στην περιγραφή της κοινωνικής έκρηξης.  


Σκοπός του θεματικού αφιερώματος «6 of December 2553»

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, από το 2005 που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα, έχουν εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, παράλληλα με την δημιουργία πολλών παράλληλων εξειδικευμένων θεματικά σειρών βιβλίων, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού. 
Το 2012 κάναμε το μεγάλο βήμα και αρχίσαμε την διοργάνωση των Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven, κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε ένα θεματικό αφιέρωμα για το περιοδικό με διηγήματα κοινωνικής και πολιτικής επιστημονικής φαντασίας. Και αυτό για πιστεύουμε ότι η επιστημονική φαντασία και η λογοτεχνία του φανταστικού στο σύνολο της είναι κάτι πολύ περισσότερο από υποτιθέμενες φανταχτερές μάχες στο διάστημα και ότι μπορεί πραγματικά να προσφέρει με δημιουργικές απόψεις στην κοινωνία. 
Όλα τα κείμενα θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν.Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

Ένα διήγημα, μέχρι 1500 λέξεις.
Το διήγημα να μην το έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
Μαζί με το διήγημα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
Να μας το στείλετε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2013, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Το διήγημα θα πρέπει να είναι αποκλειστικά μέσα στα πλαίσια, όπως ορίστηκαν πιο πάνω.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 


Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με το διήγημα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με το διηγήμα].


Όροι συμμετοχής:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
Η συμμετοχή σε όλα τα στάδια είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του στο 20 τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές (εφόσον επιλεγεί). Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του περιοδικού ή υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του περιοδικού). 
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εφτά χρόνια. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!!!ΜΑΖΙ ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
«Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά δοκίμια σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών ΔιαδρομώνΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com