Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Όψεις του Φανταστικού 2012 Λευκωσία


 Στις 14 Δεκεμβρίου διοργανώθηκαν με πρωτοφανή επιτυχία και πρωτοφανή προσέλευση, για εκδήλωση στην Κύπρο που είχε στο επίκεντρο της την Λογοτεχνία του Φανταστικού, στο βιβλιοπωλείο Rivergate στην Λευκωσία οι εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού 2012 για την Κύπρο. Η παρουσία του κόσμου άγγιξε τα 60 άτομα, κάτι σίγουρα ιστορικό και μοναδικό για εκδήλωση λογοτεχνίας του φανταστικού στην Κύπρο. 
Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κάνουν τα τελευταία χρόνια μια δύσκολη προσπάθεια, αλλά πάνω από όλα μια ανοιχτή προσπάθεια, χωρίς περιορισμούς, για να αναγεννήσουν την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μια ανοιχτή προσπάθεια στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι οι φίλοι του φανταστικού. Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε ή απλά να αγαπάτε την λογοτεχνία του φανταστικού. Σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού και τους επίσης εκατοντάδες φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που αναγνωρίζουν και τιμούνε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε και μας στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο και εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο και να τους προσφέρουμε ότι μπορούμε γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο εκεί που ανήκει, και δικαιούται να ανήκει, στο επίκεντρο. 
Για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή τους, τους συγγραφείς Ανδρέα Καπανδρέου, (που ήταν ο στυλοβάτης και κύριος διοργανωτής της εκδήλωσης και χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να είχε γίνει, ευχαριστούμε Ανδρέα!), τον Μιχάλη Νικολάου, την Κιάρα Καλουντζή, (που ήρθε ειδικά από την Ελλάδα για την εκδήλωση), όλους τους συγγραφείς από τους Θρύλους του Σύμπαντος ΙΙ για την συλλογική δουλειά τους, που παρόλο που δεν ήταν εκεί μας συντρόφευσαν με το έργο τους, όλους τους ομιλητές για το βιβλίο του Ανδρέα, το Rivergate, που είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο βιβλιοπωλείο στην Κύπρο, για τον θαυμάσιο χώρο και την θαυμάσια φιλοξενία, τον Αντώνη και τον Παναγιώτη Παπαλαζάρου για την παρουσία τους και όλους τους φίλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Με τις μαζικές φετινές εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού που κάναμε στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, στην Αθήνα και στην Λευκωσία αλλάξαμε τον χάρτη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και θα συνεχίσουμε μαζί με όλους εσάς το ίδιο δυναμικά! Αφήνουμε το περιθώριο στο περιθώριο, αφήνουμε πίσω το παρελθόν, όλοι μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Κύπρο και στην Ελλάδα.