Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Η άλλη όψη μιας πανδημίας ΜΕ ΤΗΝ Έλενα Σιάκκα ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Η άλλη όψη μιας πανδημίας
ΜΕ ΤΗΝ Έλενα Σιάκκα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές



Αγαπητή κυρία Σιάκκα, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Πλανδημία». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;    





Απάντηση
Καλημέρα σας.
Η «Πλανδημία» αποτελεί ένα βιβλίο ενθύμιο, όσον αφορά το τι ζήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλογα μέτρα για την αντιμετώπιση μιας αμφιλεγόμενης πανδημίας, παρουσιάζονται με χιουμοριστική διάθεση, ώστε η ανάγνωση να μην κουράσει τον αναγνώστη, αλλά να τον χαλαρώσει και παράλληλα να τον προβληματίσει, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον του για το τι θα ακολουθήσει στην επόμενη σελίδα. Το βιβλίο, παρουσιάζει καταστάσεις που λίγο πολύ όλοι μας ζήσαμε, μέσα από ένα εφιαλτικό όνειρο που βλέπει η συγγραφέας και που η ίδια αρχικά δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν είναι πραγματικότητα ή απλά ένας εφιάλτης. Το βιβλίο αυτό κάνει μια μικρή ανάδρομη σε γεγονότα που ζήσαμε κατά την πανδημία, με σκοπό να δείξει πως «ό,τι γυαλίζει δεν είναι πάντα χρυσός» και πως ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος του ανθρώπου σε καιρό κρίσης.  



Μιλήστε μας για το βιβλίο και το θέμα του. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση
Το θέμα του βιβλίου είναι η πανδημία του κορονοϊού που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2019 και μέχρι και σήμερα ζούμε τις συνέπειές της σε όλους του τομείς της καθημερινότητάς μας. Το βιβλίο ξεκινάει με ένα όνειρο που βλέπει η συγγραφέας και που σταδιακά μετατρέπεται σε εφιάλτη. Όταν τελικά ξυπνάει, συνειδητοποιεί πως όλα όσα έζησε στο όνειρό της, ήταν μια πραγματικότητα, γι΄ αυτό και προσπαθεί να αντιδράσει, κάνοντας μια ανάλυση για το τι πιστεύει η ίδια πως έγινε, ώστε να την ακούσει ο κόσμος και να αντιδράσει και αυτός. Αυτό το βιβλίο αποτελεί συνεισφορά στον αγώνα όλων αυτών των ανθρώπων που προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν πως πίσω από αυτή την πανδημία υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα, σκοπιμότητες με απώτερο στόχο τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων από μία κεντρική παγκόσμια εξουσία. Μέχρι και σήμερα η αντίθετη από αυτή των ΜΜΕ και της κυβέρνησης άποψη, φιμώνεται με κάθε τρόπο. Μέσα από αυτό το βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια να εισακουστεί και η αντίθετη άποψη. 





Στο οπισθόφυλλο γράφετε, «Η πλάνη, σε καιρό πανδημίας, γίνεται το αποτελεσματικότερο εργαλείο για τη χειραγώγηση της μάζας». Πιστεύετε ότι αυτό που ζήσαμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν στην ουσία μια μεγάλη πλάνη; 
Απάντηση
Όταν κάποιος καταφέρνει να παντρέψει τόσο περίτεχνα το ψέμα με την αλήθεια, είναι πολύ δύσκολο για τον αποδέκτη να κατανοήσει τι πραγματικά είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Μεταδόθηκε παγκόσμια ένας ιός, αμφιλεγόμενης προέλευσης, πάρθηκαν ακραία μέτρα για την αντιμετώπισή του και επιβλήθηκαν αδικαιολόγητες υποχρεωτικότητες. Οι άνθρωποι, ζώντας ένα πρωτόγνωρο φόβο, χάθηκαν στη δίνη μιας πλάνης, που συνεχώς τους υπενθύμιζε πως αν δεν υπακούσουν στις προσταγές όλων αυτών που αυτοκαθορίστηκαν ως ειδήμονες, θα χάσουν τη ζωή τους. Έτσι, πρόθυμα δέχτηκαν να υπακούσουν σε όλα τα παράλογα μέτρα, αφού κάποιοι τους έπεισαν πως έτσι θα σώσουν τη ζωή τους.



Ακούγεται πολύ ο όρος «The great reset». Πιστεύετε ότι ζούμε την αρχή αυτής της κατάστασης; 
Απάντηση
Με όλες αυτές τις ραγδαίες αλλαγές που παρατηρούμε σήμερα, θα θεωρούσα παράλογο εάν κάποιος πίστευε πως όλα αυτά που ζούμε είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Υπάρχουν τρομακτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, γι’ αυτό και γίνεται λόγος πως διανύουμε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Νέο ψηφιακό νόμισμα, νέα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά υγείας, νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, νέα αναλυτικά σχολικά προγράμματα, τεχνητή νοημοσύνη και εικονική πραγματικότητα, υπερθέρμανση του πλανήτη και κλιματική αλλαγή, μετανθρωπισμός, νανοτεχνολογία παγκοσμιοποίηση, είναι κάποια από τα θέματα που βρίσκονται στη λεγόμενη Ατζέντα 2030 και που προωθούνται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για την πραγματοποίηση της Μεγάλης Επανεκκίνησης, που φαινομενικά έχει ως στόχο την Παγκόσμια Βιώσιμη Ανάπτυξη και το καλό της ανθρωπότητας. Η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι ήδη εδώ. Το πώς θα εξελιχθεί όμως και πού θα οδηγήσει, εξαρτάται από την αντίδραση των ανθρώπων. 





Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Το βιβλίο έχει σκοπό να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει από μεγάλες καταστροφές και πανδημίες στο παρελθόν. Το ίδιο θα επιβιώσει και από αυτή την πανδημία. Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι η πανδημία. Ανέκαθεν το κακό και το καλό ήταν δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις, που κάποτε επικρατούσε η μία και κάποτε η άλλη. Η πανδημία ήταν ένα τεστ αντοχής των ανθρώπων στο φόβο. Σε περιόδους κρίσεων είναι καλό να δίνουμε ένα χέρι βοήθειας στο συνάνθρωπό μας και όχι να προσπαθούμε να τον κατασπαράξουμε, όπως έγινε στην πανδημία του κορονοϊού. Η ανθρώπινη φύση από μόνη της είναι καλή και έντιμη. Όσο υπάρχουν έντιμοι και καλοί άνθρωποι, με καθαρό μυαλό και καθαρή καρδιά, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο μέλλον, απαλλαγμένο από ατζέντες που δημιουργούνται για το «δήθεν καλό μας». Κατά την άποψή μου, η πλάνη του μυαλού είναι η χειρότερη πανδημία. Ευτυχώς όμως ο άνθρωπος μπορεί να βρει τους τρόπους να την αντιμετωπίσει, να την εξαλείψει και να μάθει να ζει πραγματικά ευτυχισμένος και πνευματικά ελεύθερος, όσες πανδημίες κι αν έρθουν ακόμα.


Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας



Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740