Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

«Ο άνθρωπος που δεν είναι πια» του Βαγγέλη Μαστορόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο άνθρωπος που δεν είναι πια» του   Βαγγέλη Μαστορόπουλου
Σελίδες: 232
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 13  ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου
ISBN: 978-960-607-196-6




Λοιπόν, ήταν ένας. Ήταν, δεν είναι πια. Γιώργος, ας πούμε, για την οικονομία της αφήγησης. Συγγνώμη αν είσαι κι εσύ Γιώργος, μην ταυτιστείς. Ποιος να είναι τώρα άραγε, αν υπάρχει ακόμα;
Ούτε κι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τον εαυτό του παρατηρώντας το κακέκτυπό του. Σε ό,τι απέμεινε τέλος πάντων από αυτόν. Στην αρχή έλεγε ότι ο κόσμος άρχισε να ξεβάφει και μαζί αλλοίωσε και το δικό του χρώμα. Η ψυχή του πάλευε να μη συμπαρασυρθεί κι αυτή από την ήττα της ύλης απέναντι στο χρόνο.
Δεν έπεσε αμαχητί, ρε γαμώτο. Αγωνίστηκε. Έτσι δεν είναι; Τόλμησε να υψώσει το κεφάλι μπροστά στον δυνατό και κατάφερε να χαμηλώσει το βλέμμα μπροστά στον αδύναμο. Αφιέρωσε το είναι του στο να ανακαλύψει αυτό που καθορίζει την ύπαρξη. Έψαξε να βρει λίγο χώρο και για εκείνον, βάζοντας τη ζωή του στην ίδια συνάρτηση με την κοινωνία. Αλληλεπιδρώντας με αυτό που οι πολλοί ονομάζουν κανονικότητα. Τι δύσκολο πράγμα αλήθεια, να πληγώσει ένας διαφορετικός την κανονικότητα! Πριν το βάλει κάτω, προσπάθησε να διαχειριστεί υπό τις αντιξοότερες συνθήκες την αλλόκοτη συντροφικότητα, τη βία της φτώχειας και του άδειου τραπεζιού, τον αμείλικτο έρωτα, την προοπτική του θανάτου.
«Ο άνθρωπος που δεν είναι πια», είναι όλα όσα ήσουν και πλέον δεν είσαι και όλα όσα ήθελες να γίνεις και ποτέ δεν έγινες. Είναι μια απόπειρα αυτοπροσδιορισμού. Μα πάνω απ’ όλα είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση να είσαι άνθρωπος.
Ένα ταξίδι που τελειώνει πρόωρα, στον αναμενόμενο σταθμό, αλλά όχι με τον προφανή τρόπο. Μη φοβάσαι. Όλα τελειώνουν κάποτε. Κάποτε θα σταματήσεις να αισθάνεσαι.

«Να φεύγεις. Αυτό έλεγα στον εαυτό μου. Όταν δεν σ’ αρέσει κάτι, να φεύγεις. Είναι η πιο ουσιαστική πράξη διπλωματίας. Είναι ψευδαίσθηση, αστεία μάλιστα, να πιστεύεις ότι νοιάζεται κανείς γι’ αυτό που έχεις να του πεις. Τα αυτιά τους είναι εκπαιδευμένα να ακούν μόνο αβροφροσύνες και γλοιώδεις φιλοφρονήσεις».



20% έκπτωση και δωρεάν μεταφορικά, εντός Ελλάδας. 

Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε και ελπίζουμε να τελειώσουν σύντομα, αν και μακριά ο ένας από τον άλλον, είμαστε όλοι μαζί. Για τον λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι σε όλα μας τα βιβλία προσφέρουμε έκπτωση 20% (χρησιμοποιώντας τον κωδικό 2020) αλλά και δωρεάν μεταφορικά, που ισχύουν για αποστολές εντός Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε την αγορά με αντικαταβολή ή paypall (για λιγότερη επαφή στην παράδοση) ή κατάθεση στην τράπεζα (για λιγότερη επαφή στην παράδοση-ζητήστε μας μετά την παραγγελία τον τραπεζικό λογαριασμό) και να έρθει σπίτι σας η παραγγελία μέσα σε 4-5 ημέρες.


Κάντε την παραγγελία από το παρακάτω link στο βιβλιοπωλείο μας. 

https://www.universepaths.com/product-page/%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!


Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com



Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619



Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio


Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio

Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

Λάρνακα (Κύπρος): Academic & General Bookshop, Ερμού 41