Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Όψεις του Φανταστικού 14 MAIOY Αθήνα - Αθηναίων Πολιτεία

‘’I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain..’’
Batty – Blade Runner


Πριν από 11 χρόνια μια μικρή ομάδα ανθρώπων αρχίσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, τελείως από το μηδέν, έχοντας ένα όραμα. Να αναγεννήσουμε τη σύγχρονη λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα, να ζωντανέψουμε τη φαντασία, τα παραμύθια και τους μύθους και να δώσουμε φωνή και οντότητα στους εκατοντάδες Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού και της σύγχρονης λογοτεχνίας, και ειδικότερα του νέους, που πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπάρχουν εκεί έξω αλλά παγιδευμένοι μέσα στις αναχρονιστικές συνήθειες και θεσμούς της Ελληνικής κοινωνίας δεν έβρισκαν τη δυνατότητα να βγάλουν το έργο τους προς τα έξω. 
Μια μικρή ομάδα συγγραφέων αρχίσαμε μια προσπάθεια θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς, χωρίς να ζητάμε από κάποιον να ανήκει σε κάποια ομάδα ή να δώσει κάποια γνωριμία και κρίνοντας απλά τους συγγραφείς από τα κείμενα τους. 
Δημιουργήσαμε έναν εκδοτικό έχοντας μόνο μια πίστη, στην φαντασία, στον άνθρωπο και στα οράματα της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο αύριο. 
Μετά από έντεκα χρόνια, έχοντας πλέον δημοσιεύσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς μέσα από τις σελίδες των προσωπικών τους βιβλίων, των ανθολογιών που έχουμε εκδώσει και του περιοδικού μας, έχουμε πλέον την ηθική ικανοποίηση ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. 
Το αποκορύφωμα όλης αυτής της δύσκολης προσπάθειας, όλα αυτά τα χρόνια, που ειδικότερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης έγινε μια δύσκολη πορεία μέσα από φωτιά και ατσάλι, ήταν η μεγαλειώδης εκδήλωση Όψεις του Φανταστικού που διοργανώσαμε στις 14  Μαΐου, στην Αθήνα, στην Αθηναίων Πολιτεία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων, της λογοτεχνία και της λογοτεχνίας του φανταστικού, που μας τίμησαν στις 14 Μαΐου με την συγκλονιστική παρουσία τους στις κεντρικές Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα! Η Αθηναίων Πολιτεία βούλιαξε από κόσμο από τις 1 το μεσημέρι μέχρι στις 11 το βράδυ. Ήταν ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος για την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού και τη σύγχρονη λογοτεχνία στην Ελλάδα! 
Σας ευχαριστούμε όλους για την μοναδική σας παρουσία!
Ήταν το αποκορύφωμα μια δύσκολης πορείας αλλά δεν ήταν ούτε η αρχή, ούτε το τέλος, είναι απλώς ένα στάδιο σε ένα μακρύ δρόμο που θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να τον ανεβαίνουμε. 
Ήταν το αποκορύφωμα μιας πορείας όπου έβαλαν όλοι το δικό τους λιθαράκι, όπου κάθε εκδήλωση σε κάθε πόλη έχτισε τον δρόμο. Ένας δρόμος που χτίστηκε μεθοδικά στα Γιάννενα, στην Κομοτηνή, στην Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στην Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στην Λαμία, στην Σάμο, στην Λευκωσία, στην Αμφιλοχία, στα Νέα Μουδανιά, στην Ναύπακτο, στην Πάτρα, στο Ναύπλιο, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στις γειτονιές της Αθήνας και της Αττικής. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, τους εκατοντάδες συγγραφείς που συμμετείχαν σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, τα εκατοντάδες ΜΜΕ κάθε μορφής που μας στήριξαν και τα δεκάδες μαγαζιά  που στήριξαν και φιλοξένησαν όλες αυτές τις εκδηλώσεις. 
Ειδικότερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε ονομαστικά όσους συμμετείχαν και στήριξαν την μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους ανθρώπους από την Αθηναίων Πολιτεία για την παραχώρηση του χώρου και την βοήθεια τους για την εκδήλωση. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς που είτε συμμετείχαν στην εκδήλωση, είτε συμμετείχαν από μακριά γιατί λόγω απόστασης και υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να έρθουν. Τους: Μιχάλη Νικολάου, Nίκο Κυριακίδη, Στράτο Κριτάκη, Γιώργο Μακρή, Νίκο Ζαρειφόπουλο, Ευάγγελο Ζώτο, Κωνσταντίνο Πάτρα, Σαράντη Κρητικό, όλους τους συγγραφείς του Ραγισμένου Χρόνου, όλους τους συγγραφείς της Θύελλας στον Χρόνο II, την Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου, τον Γιώργο Περισανίδη, τη Ματίνα Μαντά, τον Γιάννη Παπαθανασίου, τον Ηλία Σερετόπουλο, τη Ρέα Καλογερογιάννη, τη Λίνα Κατσόρχη, τον Κωνσταντίνο Συρράκο, τον Γιώργο Θεμελή, τη Σοφία Ζαρκαλή, τη Λιλή Χελιώτη, τον Γιώργο Μπιλικά, τη Μαρία Δανιήλ, τον Χρήστο Κεσκίνη, τον Ηλία Καραθάνο, τον Γιάννη Μπαχά, τον Παναγιώτη Γλυνό, την Κίρα Καρνέζη, τον Κωνσταντίνο Συρράκο, την Εύα Καραδημήτρη, την Αναστασία Νεραϊδόνη, την Ειρήνη Φράγκου, όλους τους συγγραφείς της Ανθολογίας Βραβεία λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven 2013, τους νικητές των βραβείων  του 2015, όλους τους συγγραφείς του Περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές τεύχος Νο21, όλους τους συγγραφείς των Θρύλων του Σύμπαντος V, όλους τους συγγραφείς της σειράς βιβλίων οι Απόστολοι του Χάους, τον Γιώργο Κωστόπουλο, όλους τους συγγραφείς της  Πτώσης των Θεών και επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που έκαναν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης, τους: Sin radio, Pause,  Mind hack, Στάση news, Θεματοφύλακες βιβλίων,  Nyctophilia, όπως και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς επικοινωνίας που μας στήριξαν σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις και συνεχίζουν να μας στηρίζουν. 
Θα συνεχίσουμε όλη μαζί αυτή την μεγάλη πορεία στις μεγάλες Όψεις του Φανταστικού τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο, σε τρεις μεγάλες εκδηλώσεις, καθώς οι Όψεις του Φανταστικού επιστρέφουν στην Κύπρο για να μείνουν και θα σας περιμένουμε και εκεί όλους! 

 “A new life awaits you in the Off-world colonies! A chance to begin again in a golden land of opportunity and adventure!”
Announcer – Blade Runner