Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σκοτεινός Άγγελος» του Κρητικού Σαράντη - Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Σκοτεινός Άγγελος»
του Κρητικού Σαράντη


Σελίδες: 96
Διαστάσεις: 21 x 14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 9.50 Ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, τρόμος  


Όταν γεννήθηκε δε γνώριζε ότι θα κουβαλούσε σε όλη του τη ζωή ένα πρόβλημα, που θα καθόριζε τον τρόπο που θα συμπεριφερόταν, θα επικοινωνούσε, θα δημιουργούσε, θα σκεφτόταν, θα έκανε φιλίες και σχέσεις. Αφού το ανακάλυψε, μεγαλώνοντας, δεν είχε πολλούς τρόπους να αντιδράσει. Ή θα αποδεχόταν τη μοίρα του και θα συμβιβαζόταν με τη μοναξιά σκύβοντας το κεφάλι ή – όπως έκαναν όλοι στο νησί όταν βρίσκονταν σε δύσκολη θέση – θα παρακαλούσε τους Αγγέλους να μεσολαβήσουν μήπως και γίνει κάποιο θαύμα. Όταν όμως είδε ότι ούτε κι εκείνοι έδειχναν ενδιαφέρον, αποφάσισε να το ψάξει διαφορετικά. Κάποιος δήλωσε πρόθυμος να τον βοηθήσει να το ξεπεράσει. Όχι όμως χωρίς ανταλλάγματα…





Ο Σαράντης Κρητικός (1951) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύμη, όπου τελείωσε και τις γυμνασιακές του σπουδές στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο-Λύκειο Σύμης. Ξεκίνησε να σπουδάζει τοπογράφος, αλλά έναν χρόνο αργότερα στράφηκε στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε επίσης διακοσμητική στην Αθήνα. 
Το μεγάλο του πάθος για την ιστορία και την αρχαιολογία της γενέτειράς του τον έκανε να σκαρφαλώσει αρκετές φορές στα βουνά της Σύμης, ερευνώντας τα ίχνη των πολιτισμών που άνθησαν στο νησί του. 
Η γνωριμία του με τις εκδόσεις γίνεται το 1991, όταν αναλαμβάνει την τοπική μηνιαία εφημερίδα «Η φωνή της Σύμης» όπως και το ετήσιο περιοδικό «Αίγλη», που εκδίδεται σαν προσφορά της εφημερίδας στους αναγνώστες. Οι συγγραφικές του αναζητήσεις βρίσκουν διέξοδο μέσω της εφημερίδας και κυρίως μέσω του περιοδικου «Αίγλη», όπου έχουν δημοσιευτεί οι βασικές ιστορικές, αρχαιολογικές και λαογραφικές του μελέτες, καθώς και χρονογραφήματα, ευθυμογραφήματα, ποιήματα, σκίτσα κ.α. 
Από το 1998 έχει ιδρύσει τον εκδοτικό οίκο «ΥΜΟΣ», ο οποίος εκδίδει βιβλία και παραμύθια τοπικού ενδιαφέροντος με δική του εικονογράφηση. 
Βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει και από άλλους εκδοτικούς οίκους. 
Ζει και εργάζεται στη Σύμη, όπου διατηρεί βιβλιοχαρτοπωλείο. 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε όλους τους συγγραφείς!!!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com