Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

9 Οκτωβρίου - Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης Αθήνας για την λογοτεχνία του φανταστικού

Η καινούργια συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 7.30 η ώρα το απόγευμα, σε καφετέρια στην Στοά στην Κοραή, στάση μετρό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Διαβάζουμε το βιβλίο, διαβάζουμε το βιβλίο «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Κώστα Λιάπτσιου., για την Λέσχη ανάγνωσης, που λειτουργεί στα πλαίσια της Λογοτεχνικής Λέσχης. 
Σας περιμένουμε όλους σας για να ακούσουμε την δικιά σας οπτική γωνία για το βιβλίο. Επίσης σας περιμένουμε όλους σας, όσοι θέλετε, και έχετε γραμμένα κείμενα για τα βραβεία Larry Niven ή για κάποιον από τους υπολοίπους διαγωνισμούς που τρέχουν αυτή την στιγμή οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές για να τα συζητήσουμε όλοι μαζί στην ομάδα δημιουργικής γραφής που λειτουργεί στα πλαίσια της Λογοτεχνικής Λέσχης. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που ανταποκρίθηκαν στα πρώτα καλέσματα στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα και στο Ηράκλειο. 
Ήταν γόνιμη και δημιουργική η εμπειρία ειδικότερα για συναντήσεις που έγινα σχεδόν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μας δίνουν αισιοδοξία ότι οι Λέσχες μπορούν να πάνε με την δικιά σας βοήθεια πολύ καλά μέσα στο φθινόπωρο. 






Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία οχτώ χρόνια. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!!!

Από το 2012 ξεκινήσαμε μια ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια με την διοργάνωση των Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven και με την έκδοση μιας σειράς από Ανθολογίες, παράλληλα με μια σειρά από διαγωνισμούς στο περιοδικό μας.
Η ανταπόκριση και στα Βραβεία και στις Ανθολογίες και στο περιοδικό ήταν μαζική και δεχτήκαμε εκατοντάδες συμμετοχές, οι περισσότερες από νέους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, κάτι που μας γέμισε με θάρρος για το μέλλον. Γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατό ρεύμα συγγραφέων της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα, απλώς κανένας δεν θέλησε να τους δώσει μια ευκαιρία ή έστω να τους αναγνωρίσει ότι υπάρχουν και δικαιούνται να υπάρχουν δίπλα στους ξένους συγγραφείς. 

Για να βοηθήσουμε αυτή την πολυπληθή ομάδα των ανθρώπων που ασχολούνται με την λογοτεχνία του φανταστικού αποφασίσαμε σαν εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές να συγκροτήσουμε Λογοτεχνικές Λέσχες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές για την λογοτεχνία του φανταστικού στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, για αρχή. 
Η κεντρική ιδέα είναι οι Λέσχες να λειτουργούν σε 2 επίπεδα. 
Το πρώτο θα είναι σαν Λέσχη ανάγνωσης. Όπου θα αποφασίζετε από τις τοπικές λέσχες ποια βιβλία θα διαβάζουν και μετά θα τα συζητάνε όλοι μαζί.
Το δεύτερο επίπεδο είναι σαν ομάδα δημιουργικής γραφής. Όσοι γράφουν κείμενα για τα Βραβεία Larry Niven ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό, εφόσον κρίνουν ότι θέλουν βοήθεια, θα τα φέρνουν και θα τα διαβάζουν στην Λέσχη, και οι υπόλοιποι της Λέσχης θα τους αναλύουν τι πιστεύουν ότι ίσως πρέπει να αλλάξει στο κείμενο για να γίνει καλύτερο. 

Το πόσο συχνά θα συναντιέται μια Λέσχη θα το καθορίζει χωριστά η κάθε τοπική Λέσχη. Και βέβαια τα μέλη της τοπικής Λέσχης, άμα θέλουν, και θα ενθαρρύνονται μάλιστα, θα μπορούν με δικές τους πρωτοβουλίες να διοργανώνουν και όποια άλλη δραστηριότητα κρίνουν χρήσιμη. 

Αυτές οι Λέσχες είναι Λογοτεχνικές Λέσχες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές που ασχολούνται αποκλειστικά με την λογοτεχνία του φανταστικού. Θα έχουν υποστήριξη για ότι χρειαστούν από τις εκδόσεις και ειδικές συνεργασίες με τοπικά βιβλιοπωλεία σε κάθε πόλη που συνεργάζονται μαζί τους οι εκδόσεις. 

Σας περιμένουμε όλους σας!

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών