Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ο κόσμος του μαύρου βουνού ΜΕ ΤΗΝ Ευφροσύνη Ιακώβου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Ο κόσμος του μαύρου βουνού
ΜΕ ΤΗΝ Ευφροσύνη Ιακώβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές






Αγαπητή κυρία Ιακώβου, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Το μαύρο βουνό». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;   

Απάντηση: Το βιβλίο μου «Το μαύρο βουνό» δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να προβληματιστούν για σύγχρονα κοινωνικά θέματα που ξετυλίγονται μέσα από την πλοκή του βιβλίου και την ιστορία του πρωταγωνιστή όπως φτώχεια, πλούτος, ανθρωπιά, αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Διαβάζοντας το ανακαλύπτουμε μυστικά, αλήθειες και πλοκές που κρύβει το μαύρο βουνό και μας συνεπαίρνει μαζί του  ζώντας την ιστορία σαν μία ταινία που ο καθένας μας θα ζωντανεύσει μέσα από την δικιά του φαντασία. Το βιβλίο και οι ήρωες του παίρνει ‘ζωή’ μέσα από τους διαλόγους που υπάρχουν και αυτό δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να αναβιώσουν μαζί με τον πρωταγωνιστή την δικιά του ιστορία. 

Μιλήστε μας για το βιβλίο και την υπόθεση του. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση: Συνοπτικά για να μην αποκαλύψω πολλά στοιχεία και για να αποφύγω τυχόν spoiler. Το βιβλίο μου το μαύρο βουνό είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου και θρίλερ. Το έργο ξεκινά από την εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού και ταξιδεύει από αιώνα σε αιώνα μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Πρέπει να υπερνικήσει την δική του ψυχολογική και ηθική οδύνη για να κατορθώσει την ελευθερία του ιδίου αλλά και των υπολοίπων που αυτός καταδίκασε. Στο τέλος κατανοεί ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την ολέθρια καταστροφή και επανορθώνει. 






Το βιβλίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα θρίλερ μυστηρίου με στοιχεία εφηβικής λογοτεχνίας. Εσείς πως θα το χαρακτηρίζατε και γιατί;
Απάντηση: Το βιβλίο έχει στοιχεία, μυστηρίου, θρίλερ, δράμα, δεν μπορεί να δοθεί ένας αποκλειστικός χαρακτηρισμός καθότι περιλαμβάνει πολλά στοιχεία και κάθε κεφάλαιο  έχει μία δική του ξεχωριστή κατηγορία. 
Κάνατε  πρώτη παρουσίαση το βιβλίο σας στο Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στις 14 Μαΐου στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το φεστιβάλ. 
Απάντηση: Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Γιώργο Σώτηρχο και τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές που τα έκαναν όλα αυτά εφικτά. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να την βιώσω. Είχα την δυνατότητα να παρουσιάσω το έργο μου, να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό και να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους.


Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση: Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη, για την αγάπη που έχουνε για τα βιβλία και να τους ευχηθώ καλή ανάγνωση. 


Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας

Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740