Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Κυκλοφόρησαν τα βιβλία Στις Απαρχές της Δημιουργίας Το πεπρωμένο του Ραθ - Βιβλίο Β’ και το Το πεπρωμένο του Ραθ βιβλία Α΄ του Λευτέρη Ευαγγελινού - Δελτίο τύπου και συνέντευξη

 Κυκλοφόρησαν τα βιβλία  Στις Απαρχές της Δημιουργίας Το πεπρωμένο του Ραθ - Βιβλίο Β’ και το  Το πεπρωμένο του Ραθ βιβλία Α΄ του Λευτέρη Ευαγγελινού - Δελτίο τύπου και συνέντευξη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις Απαρχές της Δημιουργίας
Το πεπρωμένο του Ραθ - Βιβλίο Β’ του  Λευτέρη Ευαγγελινού

Σελίδες: 568
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 16  ευρώ
Κατηγορία:  Ηρωική φαντασία
ISBN: 978-960-607-303-8






Οι θρύλοι της αρχαιότητας ξυπνούν. Η ανθρωπότητα ανοίγει τα μάτια της, σαν βρέφος που μόλις αντίκρισε την πραγματικότητα. Νέα εδάφη που δεν εξερεύνησε κανείς, διαγράφονται στον ορίζοντα, σαν ένα ξεχωριστό ξημέρωμα. Είναι το ξημέρωμα της εποχής του Ραθ που φέρνει έναν μαινόμενο ανατέλλοντα ήλιο, ο οποίος θα σαρώσει το ψεύτικο πέπλο αυτού του κόσμου. Σε αυτό το άγνωστο τοπίο ο Ραθ βαδίζει, μελετώντας προσεκτικά το κάθε επόμενό του βήμα. Πόσο μακριά θα φτάσει; Πόσο θα αντέξει σε αυτόν τον αγώνα με το άγνωστο; Ο άνεμος θα ξεριζώσει τις αμφιβολίες του. Η φωτιά θα εξαγνίσει τις αμαρτίες του. Στο σκοτάδι θα δει τον δρόμο και μέσα στο φως τον ανείπωτό του τρόμο.
Ο Ραθ με τους συνοδοιπόρους του χαράζουν την πορεία τους στα μυστήρια Όρη της Νίραμαρ, εκεί που οι μύθοι λαμβάνουν σάρκα και οστά. Εκεί, το πεπρωμένο του ηχεί σαν βροντερή καμπάνα, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο τέλος. Πιο κοντά στην εκπλήρωση της προφητείας που σμίλευε τα γεγονότα του κόσμου επί χίλια χρόνια, μέχρι να χαράξει το μονοπάτι της αναγέννησής του.
Στο Κέρμιν, ο στρατηγός Σίσταρ σηκώνει το λάβαρο της ανθρωπότητας ενάντια στον Δημιουργό. Η ήπειρος παλεύει να ακολουθήσει τις ραγδαίες αλλαγές, αλλά η παλίρροια της νέας εποχής κινδυνεύει να τους πνίξει όλους. Φως και σκοτάδι. Αγάπη και μίσος. Πίστη και προδοσία. Ειρήνη και πόλεμος. Η νέα εποχή πρέπει να τα δει όλα για να κλείσει τα μάτια της ξανά.

Με καταγωγή από τον Λαύκο και την Αργαλαστή του Νότιου Πήλιου, μεγάλωσε στον Βόλο και σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τις ιστορίες φαντασίας από μικρός, δεν άργησε να φτιάξει τον δικό του φανταστικό κόσμο. Το 2021 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο της σειράς ηρωικής-επικής φαντασίας ονόματι «Το πεπρωμένο του Ραθ» από τον εκδοτικό οίκο «Συμπαντικές Διαδρομές». Μέσω της λογοτεχνίας εκφράζει και καταθέτει τις ανησυχίες του για τον πραγματικό κόσμο, αφήνοντας έτσι μέσα στα κείμενά του ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του, αλλά και μία αντανάκλαση των σκέψεών του. Ταυτόχρονα με την πεζογραφία ασχολείται με την ποίηση, αλλά και με την συγγραφή διηγημάτων που εντάσσονται σε διάφορα λογοτεχνικά είδη. 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Σημεία πώλησης των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές σε Ελλάδα και Κύπρο
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο μπορείτε να τα παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο να τα φέρουν, 
όπως μπορείτε να τα παραγγείλετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, σε οποιαδήποτε πόλη στην Ελλάδα ή στην Κύπρο και θα τα παραλάβετε άμεσα.

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 











 Στις απαρχές της Δημιουργίας
ΜΕ ΤΟΝ Λευτέρη Ευαγγελινό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητέ κύριε Ευαγγελινέ, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Στις Απαρχές της Δημιουργίας - Το πεπρωμένο του Ραθ - Βιβλίο Β’». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση
Καλημέρα σας! Πέρα από το προφανές, δηλαδή να διαβάσει κάποιος την συνέχεια του πρώτου βιβλίου της σειράς, το δεύτερο βιβλίο θα μπορέσει να προσφέρει μία μεγαλύτερη εικόνα ενός κόσμου, που ως και το πρώτο βιβλίο, ο αναγνώστης έβλεπε μόνο μέσα από τα μάτια του κεντρικού του ήρωα. Μέσα απαντώνται πολλά από τα ερωτήματα του πρώτου βιβλίου, αλλά πέρα από αυτό όμως, μιλάμε για ένα πιο epic fantasy ύφος πλέον, και η μετάβαση από το ένα υποείδος στο άλλο, ίσως φαντάζει ενδιαφέρουσα για κάποιους. 




Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 

Απάντηση

Απόσπασμα 1ο από το κεφάλαιο: Η αγκαλιά της ζωής

Το φως του λαμπρού άστρου, που διακοσμούσε την ανατολή, είχε αρχίσει να εξουσιάζει τα ουράνια, καθώς η ομάδα οδηγούνταν από τον Καράνθας προς τον οικισμό του. Θα ταξίδευαν όλη την ημέρα, ώσπου να φτάσουν και η διαδρομή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Απότομες πλαγιές τους οδηγούσαν πάνω σε βραχώδεις γκρεμούς. Κρυστάλλινα ποτάμια, που έγλυφαν τα εδάφη για αιώνες κάνοντάς τα γλιστερά και επικίνδυνά, έκοβαν τα μονοπάτια της ομάδας. Oι άσπρες, στρόγγυλες, σμιλευμένες από τη φύση πέτρες του νερού βούλιαζαν μέσα στο βρεγμένο υπόστρωμα του εδάφους καθώς οι μπότες τους τις πίεζαν μέσα στο έδαφος σε κάθε τους βήμα. Πυκνά δάση με κορμούς, που σκαρφάλωναν σε ανυπολόγιστα ύψη, σκοτείνιαζαν τα πάντα ενώ η πυκνή βλάστηση αρχόντευε σε κάθε γωνία του εδάφους, δυσκολεύοντας το διάβα της ομάδας. Βρεγμένοι, κουρασμένοι αλλά ταυτόχρονα μαγεμένοι από τη διαδρομή, σύντομα στάθηκαν αντικριστά στο ομορφότερο μέρος που είχε δει ποτέ του ο Συν. Στο ομορφότερο μέρος αυτής της γης. Ο Καράνθας τους είχε οδηγήσει σε ένα άνοιγμα ψηλά στην κορυφή του όρους Μέλφρεμπορ. Οι ντόπιοι την αποκαλούσαν τη Ράχη της Μητέρας. Εκεί μπορούσε κανείς να θαυμάσει όλα τα θαύματα της φύσης στην ολότητά τους. 
«Σας παρουσιάζω, την Αγκαλιά της Ζωής», είπε ο Καράνθας απλώνοντας τα χέρια του και δείχνοντας το τοπίο μπροστά του.
Ένα σμήνος πολύχρωμων πουλιών πετάρισε μπροστά στα μάτια τους και αποκάλυψε το απόκοσμο τοπίο. Πίσω του άφησε ένα τραγουδιστό κελάηδισμα που έλουσε την ψυχή του Συν με μία πρωτόγνωρη ζωντάνια. Απέναντί τους, τεράστιοι καταρράχτες χύνονταν μέσα στο πυκνό δάσος, δημιουργώντας μία απαράμιλλής ομορφιάς κοιλάδα. Ο ήλιος ψηλά στον ουρανό φώτιζε, τόνιζε και εμβάθυνε τα χρώματα της γης, ενώ δημιουργούσε ουράνια τόξα, που γεφύρωναν τις μικρές λίμνες. Οι ήχοι κάθε λογής ζωικής και φυτικής ύπαρξης μαρτυρούσαν μία ξεχασμένη εποχή, που η φύση ακόμα ζωγράφιζε τη γη στα χρώματά της, απείραχτη και παρθένα από το άγγιγμα του ανθρώπου. Τα πρόσωπά τους έχασκαν στο θέαμα καθώς το φως του μεσημεριανού ήλιου τους έλουζε με θαλπωρή, δίνοντάς τους δύναμη και θέληση να μείνουν ακίνητοι στο σημείο που είχαν εναποθέσει το τελευταίο τους βήμα. 
Μα όλα τα θαύματα της φύσης, αυτό που αντικρίζω μακάρι να μην το λησμονήσω ποτέ μου, σκέφτηκε ο Συν και θα ορκιζόταν, πως κάθε πρόσωπο γύρω του ευχόταν το ίδιο πράγμα ακριβώς. 

Απόσπασμα 2ο από το κεφάλαιο: Γκάρανιρ

«Άξια ονοματίζουν αυτήν την ικανότητα ως Άρχοντας της Νύχτας», είπε η Ντάλϊα μέσα στο νου του Ραθ. «Δεν είναι τόσο ισχυρή ακόμα όμως, όσο τη θυμάμαι», πρόσθεσε και ένα μπουμπουνητό ακούστηκε καθώς οι γροθιές της ποτίστηκαν με ηλεκτρισμό, που άστραφτε σε κάθε της κίνηση, ενώ η πάχνη πάγου στο έδαφος είχε αρχίσει και αυτή να απορροφάτε από τις γροθιές της, που δυνάμωναν όλο και περισσότερο.
«Τότε θα φέρω τα πάντα στην επιφάνεια», είπε ο Ραθ και κάθε ήχος χάθηκε από το περιβάλλον γύρω τους. Η ορμητική δύναμη των σκιογέννητων δυνάμεων έπαψε, ενώ η βροντερή και βαθιά φωνή του Ραθ αντήχησε από παντού σαν κοσμικό κάλεσμα, που δημιούργησε ένα έντονο τρέμουλο στο σώμα της Ντάλϊα καθώς την ξεγύμνωνε από κάθε πρόθεση να αντισταθεί στο μεγαλείο της δύναμης του Ραθ. Το σκοτάδι έγινε τόσο πυκνό που ακόμα και το φως από τις πύρινες γροθιές της πνίγηκε μέσα του. Η οργή που πλανιόταν γύρω της και τα γρυλίσματα του ζόφου την γονάτισαν ανήμπορη και παραδομένη. Καμία θνητή ύπαρξη δεν ήταν πνευματικά ικανή να αντισταθεί σε αυτό που είχε αναδυθεί μέσα από τις σκιές. Ούτε οι πρωτοδημιούργητοι.





Το Απαρχές της Δημιουργίας είναι το δεύτερο βιβλίο στην σειρά του Πεπρωμένου του Ραθ. Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να το διαβάσει ανεξάρτητα ή θα πρέπει να έχει διαβάσει και το πρώτο βιβλίο;

Απάντηση

Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει διαβάσει το πρώτο. Το πεπρωμένο του Ραθ προορίζεται εξάλλου να ολοκληρωθεί ως μία τριλογία. Πρόκειται για άμεση συνέχεια, άρα δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν μέσα στο δεύτερο βιβλίο, αν δεν έχει διαβάσει το πρώτο.










Πιστεύεται ότι έχει εξελιχθεί η ιστορία στο δεύτερο βιβλίο; Ποια θα λέγατε ότι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από το πρώτο βιβλίο;
Απάντηση
Για όποιον έχει διαβάσει το πρώτο βιβλίο, γνωρίζει πως η ιστορία έχει δέκα βασικά κομβικά σημεία που σηματοδοτούν την πορεία της. Στο πρώτο βιβλίο βλέπουμε τα πρώτα τρία να συμβαίνουν. Στο δεύτερο βιβλίο συμβαίνουν τα άλλα τρία. Άρα από την μία σίγουρα προχωράει παρακάτω, από την άλλη όμως ο τρόπος που το κάνει διαφέρει. Εκεί είναι και η βασική διαφορά από το πρώτο βιβλίο. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενή μου απάντηση η οπτική γωνία των γεγονότων αλλάζει με τον κεντρικό ήρωα να μην είναι τα μοναδικά μάτια του αναγνώστη μέσα στον κόσμο. Βλέπουμε τον κόσμο από διάφορα σημεία και χαρακτήρες ταυτόχρονα. Αυτό ίσως αφήνει λίγο πίσω την ηρωική φαντασία για κάποιους και πιάνεται ελαφρώς από την επική.


Θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο κλασσική ηρωική φαντασία ή θα λέγατε ότι υπάρχουν και άλλα είδη μέσα στο κείμενο;
Απάντηση
Το δεύτερο βιβλίο κατ’ εμέ δεν είναι κλασσική ηρωική φαντασία. Στην ηρωική φαντασία οι προκλήσεις που συναντάει ο ήρωας μπροστά του αφορούν αυτόν και το ενάρετο έργο της αποστολής του. Αν και το πρώτο βιβλίο είχε αυτό το ύφος ως ένα βαθμό, το δεύτερο μεταβαίνει σε ένα πιο υβριδικό είδος. Αυτό προετοιμαζόταν να γίνει από το πρώτο βιβλίο, απλά τότε ήθελα να εστιάσω στο να γνωρίσει ο αναγνώστης καλύτερα τον κεντρικό ήρωα, μαθαίνοντας τον κόσμο πλάι του. Σίγουρα πια, στο δεύτερο βιβλίο τα γεγονότα δεν αφορούν μόνο τον κεντρικό ήρωα . Η κλίμακα των γεγονότων αλλάζει αρκετά καθώς ολόκληροι λαοί μπαίνουν στο προσκήνιο της ιστορίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος άλλαξε με τρόπο που δεν περιμέναμε με πανδημίες και πολέμους δημιουργώντας ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Πιστεύετε ότι η λογοτεχνία του φανταστικού σαν λογοτεχνική δύναμη ανατροπής μπορεί να δώσει διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων; Εσείς πως βιώνετε όλες αυτές τις καταστάσεις;
Απάντηση
Τις βιώνω με σκεπτικισμό και ως μία ακόμα απόδειξη πως δεν θα πρέπει να λαμβάνουμε τίποτα ως δεδομένο στην καθημερινότητά μας. Η ροή των πραγμάτων είναι ρευστή και δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει από την μία στιγμή στην άλλη. Η λογοτεχνία είναι εκεί για να σε ταξιδέψει μακριά από την καθημερινότητα. Για εμένα σίγουρα αποτελεί διέξοδο πολλές φορές. Πιστεύω και για πολλούς άλλους.





Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε ξανά Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε πάλι το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη, αλλά και για το ενδιαφέρον που είδα κατά την παρουσίαση των βιβλίων. Ελπίζω στις επόμενες όψεις να έχω ολοκληρώσει την τριλογία και να μπορώ πλέον να παρουσιάσω το σύνολο αυτής της ιστορίας. 









Το πεπρωμένο του Ραθ  του  Λευτέρη  Ευαγγελινού - Δελτίο τύπου και συνέντευξη του συγγραφέα 


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το πεπρωμένο του Ραθ  του  Λευτέρη  Ευαγγελινού 

Σελίδες: 198
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  12.50  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, ηρωική φαντασία
ISBN: 978-960-607-259-8






 Σε έναν άλλο κόσμο, σε μία άλλη ήπειρο, με μία ξεχασμένη ιστορία, η ανθρωπότητα ακμάζει ειρηνικά. Μετά την Άνοδο του Ανθρώπου και το μεγάλο τσάκισμα των ηπείρων, πριν χίλια χρόνια, η γνώση για την αρχαιότητα έχει πλέον χαθεί. Ο τρόμος που γράφτηκε στα λίγα βιβλία που επιβίωσαν, τους οδήγησε στην πεποίθηση, πως όλα ήταν μύθοι του παρελθόντος. Ελάχιστοι ανάμεσά τους πλέον γνωρίζουν, για τα γεγονότα που θα συνοδεύσουν την έναρξη της νέας εποχής. Μία εποχή που θα ξεκινήσει μέσα στην απόγνωση, τον θάνατο, το αίμα και το σκοτάδι. Εκεί, αναδύεται το πεπρωμένο ενός άντρα ικανού να αλλάξει τον κόσμο. Που δεν γνωρίζει τίποτα για το παρόν που έρχεται αντιμέτωπος πέρα από το ξίφος που κουβαλάει πάντα μαζί του. Μία άφιξη που αρκετοί ερμήνευαν για αιώνες.  
Δίχως κανέναν οδηγό σε αυτόν τον ανεξερεύνητο κόσμο, η αρχή του ταξιδιού του γίνεται στο ξακουστό Βασίλειο του Ουρανού. Με απώτερο σκοπό να ανακαλύψει όλες τις πτυχές του κόσμου, έρχεται αντιμέτωπος με αρχέγονες και μυστήριες δυνάμεις. 
Πολλοί θα ακούσουν το κάλεσμα της άφιξής του, αλλά λίγοι θα τολμήσουν να πιστέψουν, πως έχει έρθει τελικά η ώρα να ανοίξουν τα σκονισμένα βιβλία του παρελθόντος.
Με καταγωγή από το Λαύκο και την Αργαλαστή του Νότιου Πηλίου, μεγάλωσε στον Βόλο και σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχοντας από μικρός πάθος με τις κλασικές ιστορίες φαντασίας, αποφάσισε κάποια στιγμή να γράψει τη δική του. Με πολλές παύσεις ανά τα έτη, η συγγραφή αποτελούσε για αυτόν τη μόνη ουσιαστική διέξοδο από την πραγματικότητα. Μεγαλύτερη του επιρροή είναι αναμφισβήτητα ο Robert Jordan και η σειρά βιβλίων του Wheel of Time, ενώ ιδιαίτερα σημαντικοί για τον ίδιο είναι ο Tolkien και ο Brandon Sanderson. Επιπλέον, σημαντική επιρροή έχει ασκήσει πάνω του και η σειρά Manga ονόματι Berserk. Εκτός της σειράς «Πεπρωμένο του Ραθ», στον ελεύθερό του χρόνο, γράφει μικρές ιστορίες θρίλερ, όπως και ποιήματα με αγγλικό, αλλά και ελληνικό στίχο.
 


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 







Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.









 Βαδίζοντας στο πεπρωμένο του Ραθ
ΜΕ ΤΟΝ Λευτέρη Ευαγγελινό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητέ κύριε Ευαγγελινέ, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Το πεπρωμένο του Ραθ». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει; 

Απάντηση
Καλημέρα σας,
Το πεπρωμένο του Ραθ είναι στη βάση του μία ιστορία φαντασίας. Όπως κάθε ιστορία φαντασίας που προσφέρει στον αναγνώστη μία διαφυγή από την πραγματικότητα και μία γεμάτη εμπειρία από φαντασμαγορικές περιπέτειες ηρώων, έτσι και το πεπρωμένο του Ραθ είναι άλλος ένας δρόμος φαντασίας που ευελπιστώ οι λάτρεις του είδους να τον διαβούν ευχάριστα. Αυτό που θεωρώ ότι προσθέτει το βιβλίο μου είναι η κατάθεση του οράματός μου. Ένα όραμα που γεννιόταν μέσα μου πολλά χρόνια από όσα διάβαζα και συνεχίζεται να ξετυλίγεται αδιάκοπα ακόμα και τώρα. Είναι η αρχή ενός μεγάλου κόσμου, που έχει πολλά να πει στον αναγνώστη. Από ξεχασμένες μυστήριες δυνάμεις, ξεχασμένους αρχαίους κόσμους στο παρελθόν μέχρι και καθημερινές αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων. Αυτός ελπίζω να είναι και ο λόγος που θα επιλέξει κάποιος να το διαβάσει. Δηλαδή, πως αυτό το βιβλίο έχει να του πει κάτι οικείο, πλούσιο και ενδιαφέρον.



Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
Απόσπασμα 1 – Απόσπασμα από το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου, κατά το οποίο μπορούμε να δούμε πως ακόμα και μέσα σε ένα κείμενο τέτοιου περιεχομένου η επαφή με την πραγματικότητα είναι πάντα εκεί. Με μία δόση αισιοδοξίας ωστόσο.
Το στομάχι του παραπονιόταν από την πείνα και το σώμα του έτρεμε από το κρύο. Κοίταζε τα λεπτά πόδια του αδύναμος και ταλαιπωρημένος. Ήταν παιδικά πόδια, γεμάτα κάλους και τραύματα. Καθόταν στην άκρη ενός λιθόστρωτου δρόμου μόνος του. Κρύος αέρας φυσούσε από παντού μέσα στη νυχτιά. Μυρωδιές από ψητό κρέας τον βασάνιζαν. Άλλη μία νύχτα στο κρύο και πεινασμένος. Ίσως σήμερα να είναι η τελευταία, σκέφτηκε.
«Τι κάνεις εδώ μικρέ; Θα πεθάνεις από το κρύο,» είπε μία άγνωστη γυναίκα. 
Κοίταξε τα πόδια της γυναίκας με τα βίας και δεν έδωσε καμία απάντηση. Είχε τόσο λίγη ενέργεια, που ούτε το κεφάλι του δεν μπορούσε να σηκώσει. 
«Πως ονομάζεσαι αγόρι μου;» του είπε. 
«Δεν έχω όνομα κυρία,» ψιθύρισε το παιδί. 
Η γυναίκα στάθηκε για λίγο και άπλωσε το χέρι της. Μέσα στην παλάμη της ήταν ένα μήλο. 
«Αυτό είναι για σένα,» του είπε. «Αν το θες, από σήμερα θα έχεις ένα ζεστό σπίτι, φαγητό και ένα όνομα. Τι λες λοιπόν;». 

Απόσπασμα 2 – Εδώ μπορούμε να δούμε και μία ματιά στη βασική πλοκή του βιβλίου, που στη βάση της είναι η αναζήτηση της πραγματικής ταυτότητας του ήρωα. Μέσω αυτής της αναζήτησης ξεδιπλώνεται και ο κόσμος του βιβλίου.
Ο Ραθ χωρίς να το πολυσκεφτεί, κάθισε. Έπειτα έκατσαν και άλλοι δύο άντρες και ο Φαν, με τα κοντά μαλλιά, άνοιξε ένα βιβλίο. Την ίδια στιγμή παρατήρησε πως η πόρτα του δωματίου ήταν ακόμα ανοιχτή και έξω από το κελί, στον τοίχο του διαδρόμου ακριβώς απέναντι, βρισκόταν ένα μεγάλο ξίφος στηριγμένο στον τοίχο, όμοιο, αλλά όχι ολόιδιο με αυτό που είχε στα χέρια του εκείνη την νύχτα στο πεδίο της μάχης. Δεν ήξερε γιατί, αλλά από την ώρα που είχε ξυπνήσει αισθανόταν, πως κάτι σημαντικό του έλειπε και το ξίφος, που κοίταζε στο διάδρομο, τον ολοκλήρωνε.
«Ο κάθε ένας από εμάς μέσα σε αυτό το κτίριο έχει πολλά αυτιά και πολλά μάτια εκεί έξω, μα πάνω από όλα δύναμη αντάξια βασιλιάδων,» είπε ο Μιστ βιαστικά, κοιτάζοντας τον Ραθ με ένα καχύποπτο βλέμμα. «Μας πληροφόρησαν πως δεν θυμάσαι και πολλά από τη ζωή σου. Από τη στιγμή που εντοπίστηκες προσπαθούμε να μάθουμε ποιος είσαι και τώρα που ξύπνησες, ακόμα αυτό ψάχνουμε. Κανένας στρατηγός και εκπαιδευτής δεν σε αναγνώρισε, οπότε ποιος στα κομμάτια είσαι, Ραθ;»


Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 

Απάντηση
Η συγγραφή για εμένα ήταν και είναι ένας ιός μέσα μου τα τελευταία χρόνια, που ξυπνάει ξαφνικά και με αρρωσταίνει μπροστά από τον υπολογιστή μέχρι τα ξημερώματα. Από μικρός είχα την τάση να γράψω «κάτι», αν και με κυρίευε πάντα ο φόβος ότι δεν θα είναι καλό. Κατέληξα να το κάνω για εμένα. Μόνο τότε κατάφερα να ρίξω το τοίχος μέσα μου και να πω αυτά που πολλά χρόνια μονάχα σκεφτόμουν. Από τότε υπάρχουν δύο «προσωπικότητες» μέσα μου. Αυτή που απαντάει όταν με ρωτάνε κάτι και αυτή που ταυτόχρονα σκέφτεται το επόμενο κεφάλαιο του Πεπρωμένου του Ραθ. Βάσει των παραπάνω θα έλεγα, πως με χαρακτηρίζει κατά πολύ καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου είναι δοσμένο ολοκληρωτικά στη συγγραφή.



Το βιβλίο σας θα το χαρακτήριζα καθαρή ηρωική φαντασία. Για ποιο λόγο επιλέξατε αυτό το είδος; Σας δίνει κάτι παραπάνω που δεν σας δίνουν τα άλλα είδη της λογοτεχνίας του φανταστικού;
Απάντηση
Μου δίνει ξεγνοιασιά θα έλεγα. Τόσο σε αυτό που διαβάζω, όσο και σε αυτό που γράφω, μου αρέσει να μην βλέπω μέσα τον κόσμο που αντικρίζω κάθε μέρα. Η επιστημονική φαντασία το καταφέρνει εξίσου καλά. Θα μπορούσε κάλλιστα να το έχω γράψει υπό αυτό το είδος, αλλά ήρθε από μόνο του δίχως να το πολυσκεφτώ. Η ηρωική/επική φαντασία έχει την κατάλληλη ισορροπία που βρίσκω εγώ ιδανική. Είναι μία προσωπική προτίμηση. Δεν θεωρώ το είδος ανώτερο, απλά μου ταιριάζει καλύτερα. Μπορώ μέσω αυτού να γράψω καλύτερα, να νιώσω καλύτερα, αλλά και να βιώσω καλύτερα όσα έχω στο μυαλό μου, δίχως να ξεφεύγω και πολύ από τα πλαίσια της ανθρώπινης αντίληψης και πραγματικότητας.




Διαβάζοντας το  βιβλίο θα έλεγα από τη μεριά μου, τελείως υποκειμενικά, ότι έχετε σίγουρα επηρεαστεί από τον Jordan. Θα συμφωνούσατε με αυτό το σκεπτικό; 
Απάντηση
Αναμφισβήτητα έχω επηρεαστεί. Σίγουρα όχι στην έκταση του βιβλίου καθώς ο Jordan μπορούσε να σου πει τόσα για ένα φόρεμα, που αφιέρωνε ολόκληρες σελίδες, αλλά σε κάθε άλλο τομέα θα ήταν περίεργο να μην έχω επηρεαστεί καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια διαβάζω συνεχώς έργα του. Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του, έχει επηρεαστεί ως ένα βαθμό. Ο Jordan ήταν και παραμένει μέσω των έργων του ένας ογκόλιθός του φανταστικού, έχοντας αφήσει το στίγμα του σε πολλούς μεγάλους και μικρούς συγγραφείς. Δεν αποτελώ εξαίρεση. Λατρεύω την δουλειά του και είναι σίγουρα ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, αν όχι ο αγαπημένος μου.



Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Απάντηση
Μπλοκάκι; Όχι. Κινητό; Ναι. Κάθε ιδέα μου καταγράφεται άμεσα και δίχως καμία σχεδόν καθυστέρηση σε ειδικό σημειωματάριο στο κινητό μου. Έχοντας περάσει και από το στάδιο που απλά προσπαθούσα να θυμάμαι την ιδέα, μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά, πως σπάνια ως και ποτέ δεν την θυμόμουν όπως ακριβώς την είχα σκεφτεί εξ αρχής. Ως αποτέλεσμα, έχανα τον ενθουσιασμό μου διότι ήθελα πάντα αυτήν την ξαφνική πρώτη σπίθα, που ποτέ δεν κατάφερνα να διατηρήσω ζωντανή. Το κινητό μου έλυσε το πρόβλημα, οπότε πολλές φορές, εκεί που μιλάω με κάποιον μπορεί να μείνω ξαφνικά σιωπηλός για το επόμενο τέταρτο, καθώς θα καταγράφω κάτι που μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό.







Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
 
Απάντηση
Εγώ την καραντίνα την πέρασα σε δύο φάσεις που εναλλάσσονταν μεταξύ τους. Στη μία έπεφτα σε βαθιά ψυχολογικά σκοτάδια καθώς η ανθρώπινη επαφή είναι αναγκαία για να μην αρρωστήσει το μυαλό, ενώ στην άλλη περνούσα αρκετά όμορφα αφού η ανθρώπινη επαφή, που προανέφερα, ήταν πλάι μου ακόμα και στον εγκλεισμό. Δεν μπορώ να πω ωστόσο, πως μου στοίχησε ιδιαίτερα. Σε προσωπικό επίπεδο έχω βιώσει και χειρότερες συνθήκες, οπότε δεν με επηρέασε σε τεράστιο βαθμό. Φυσικά το πλήγμα στην κοινωνία είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο το αντιλαμβάνεται κάποιος από το δωμάτιό του.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και σε κάθε δύσκολη στιγμή της ανθρωπότητας, η λογοτεχνία αποτελούσε διέξοδο και τρόπο έκφρασης του ανθρώπου. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ποτέ στιγμή, που η λογοτεχνία θα χάσει αυτό το χαρακτηριστικό της.


Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Ναι, θα ήθελα να πω, πως χαίρομαι ιδιαίτερα που θα φτάσει επιτέλους ο κόσμος που γράφω και σε άλλα μυαλά εκτός από το δικό μου, καθώς όπως προανέφερα ήταν μία ιστορία που εξ αρχής είχα επιλέξει να διηγηθώ μόνο σε εμένα. Τώρα βρίσκεται εκεί έξω και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και η συνέχεια του, για όσους το διαβάσουν και θέλουν να δουν παρακάτω. 








Λευτέρης Ευαγγελινός: Το πεπρωμένο του Ραθ (απόσπασμα)