Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ο Λέων του Πειραιά του Σωκράτη Μπουζούκα - Δελτίο τύπου και συνέντευξη του συγγραφέα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Λέων του Πειραιά του  Σωκράτη Μπουζούκα

Σελίδες: 92
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 10  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου, λογοτεχνία βιολογικού τρόμου
ISBN: 978-960-607-291-8






Νουβέλα βιολογικού τρόμου.

Η πρώτη που μίλησε φανερά για τα σημάδια ήταν η διάσημη αστρολόγος Μάγκι Χάρα από τη Βηρυτό. Προετοιμάζονταν να βγει σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Το έκανε κάθε χρόνο λίγο πριν το τέλος του έτους. Εκεί έλεγε τις προβλέψεις της για τη νέα χρονιά. Χιλιάδες άνθρωποι από τον αραβικό κόσμο την παρακολουθούνε ενώ πολλοί αγοράζουν το βιβλίο της όπου προβλέπει τι θα γίνει το νέο έτος. Για πρώτη φορά η αστρολόγος ένιωθε ένα κόμπο στον λαιμό της πριν ξεκινήσει να λέει τηλεοπτικά τις προβλέψεις. Όμως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Θα έλεγε ότι είχε μάθει από την παρατήρηση που έκανε στα άστρα. Ήταν μέρος του χαρίσματος που διέθετε. Να λέει τα καλά και τα άσχημα. Τις προηγούμενες χρονιές μιλούσε για αισιόδοξα και χαρούμενα πράγματα. Φέτος όμως κάτι κακό πλησίαζε. Ο 22ος  αιώνας και η νέα  χρονιά δυστυχώς δεν θα ξεκινούσαν καλά. 
Προέβλεπε ότι τον πρώτο μήνα του έτους κάτι σκοτεινό εμφανίζεται και θα καλύψει όλο τον κόσμο. Η ζωή των ανθρώπων θα αλλάξει άμεσα και δραματικά. Δεν μπορούσε να διευκρινίσει το είδος της απειλής. Αλλά θα χτυπούσε γρήγορα. Πίστευε ότι αυτή η απειλή βρίσκονταν ήδη ανάμεσα μας. 
Σύντομα όμως θα μας έδειχνε τη δύναμη της. 

Ο Σωκράτης Μπουζούκας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή, αφού μόλις πρόσφατα βρήκε το θάρρος να το επιχειρήσει. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει με ένα διήγημα του στο βιβλίο Παλιό ΠΑΣΟΚ Το ορθόδοξο και με ένα ακόμα διήγημα του στην συλλογή που κυκλοφορεί στα αγγλικά και στα ελληνικά με τίτλο Coronavirus an ancient or alien virus?. Επίσης έχει συμμετάσχει με τρεις ιστορίες στην συλλογή Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΧ και με ένα διήγημα στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021.
Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο Η αδελφότητα του Κθούλου.
Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του Η εσχάτη πανδημία των τελευταίων ημερών του κόσμου.
Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές ιστοριών που κυκλοφορούν σε free e-books από την ομάδα Tales of the Mind και τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 










Ο Λέων του Πειραιά σε σκοτεινά μονοπάτια
ΜΕ ΤΟΝ Σωκράτη Μπουζούκα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές






Αγαπητέ κύριε Μπουζούκα, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ο Λέων του Πειραιά». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;    


Απάντηση

Καλημέρα και σε εσάς και στους φίλους αναγνώστες. Πιστεύω ότι κάθε βιβλίο είναι μοναδικό. Έτσι και το δικό μου βιβλίο αν και μικρό είναι μοναδικό. Η ιστορία εξελίσσεται στην Ελλάδα και υπάρχει και λαογραφικό στοιχείο μέσα της. Πράγματα που παλιά λέγανε στην χώρα μας αλλά που έχουν πια ξεχαστεί.



Επιλέξετε κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο σας, που να εκφράζει αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση

Η πρώτη που μίλησε φανερά για τα σημάδια ήταν η διάσημη αστρολόγος Μάγκι Χάρα από την Βηρυτό. Προετοιμάζονταν να βγει σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Το έκανε κάθε χρόνο λίγο πριν το τέλος του έτους. Εκεί έλεγε τις προβλέψεις της για την νέα χρονιά. Χιλιάδες άνθρωποι από τον αραβικό κόσμο την παρακολουθούνε ενώ πολλοί αγοράζουν το βιβλίο της όπου προβλέπει τι θα γίνει το νέο έτος. Για πρώτη φορά η αστρολόγος ένιωθε ένα κόμπο στον λαιμό της πριν ξεκινήσει να λέει τηλεοπτικά τις προβλέψεις. Όμως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Θα έλεγε ότι είχε μάθει από την παρατήρηση που έκανε στα άστρα. Ήταν μέρος του χαρίσματος που διέθετε. Να λέει τα καλά και τα άσχημα. Τις προηγούμενες χρονιές μιλούσε για αισιόδοξα και χαρούμενα πράγματα. Φέτος όμως κάτι κακό πλησίαζε. Ο 22ος  αιώνας και η νέα  χρονιά δυστυχώς δεν θα ξεκινούσαν καλά. 
Προέβλεπε ότι τον πρώτο μήνα του έτους κάτι σκοτεινό εμφανίζεται και θα καλύψει όλο τον κόσμο. Η ζωή των ανθρώπων θα αλλάξει άμεσα και δραματικά. Δεν μπορούσε να διευκρινίσει το είδος της απειλής. Αλλά θα χτυπούσε γρήγορα. Πίστευε ότι αυτή η απειλή βρίσκονταν είδη ανάμεσα μας. Σύντομα όμως θα μας έδειχνε την δύναμη της. Δεν θα καταφέρουμε να αμυνθούμε με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλούς νεκρούς.






Πιστεύεται ότι η λογοτεχνία βιολογικού τρόμου και ευρύτερα η λογοτεχνία του φανταστικού μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες της εποχής μας;
Απάντηση
Και βέβαια μπορεί να τις εκφράσει. Μην ξεχνάτε ότι στο πρώτο lockdown  όλοι υπάκουαν τις εντολές των ειδικών. Αν και πάλι κάποιοι διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας που σου προκαλούσαν γέλιο. Η λογοτεχνία αυτή την φορά ακολούθησε την πραγματικότητα.





Επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε ως είδος κεντρικής αναφοράς στο βιβλίο σας τον Λέων του Πειραιά. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να έχει πραγματικά κάποιες μεταφυσικές ιδιότητες;
Απάντηση

Όχι ο Λέων του Πειραιά δεν έχει μεταφυσικές ιδιότητες. Αυτά τα πίστευαν οι παλιοί αθηναίοι τον μεσαίωνα και την περίοδο της τουρκοκρατίας. Είχε πλάση η φαντασία τους περίεργες ιστορίες. Ο Λέων ήταν μία από αυτές, ότι προστάτευε την πόλη και το λιμάνι από το κακό. Ακόμα και αρχαίες κολώνες πίστευαν ότι όσο ήταν όρθιες τους προστάτευαν από υπερφυσικές απειλές. Υπήρχαν ακόμα ιστορίες που έλεγαν ότι το βράδυ μετά την κλοπή της Καρυάτιδας από τον Έλγιν ακούγονταν κλάμματα από τις αδερφές της. Με την πάροδο του χρόνου οι απόψεις αυτές χάθηκαν. Καλό όμως είναι να τις θυμόμαστε σαν αστικούς θρύλους.




Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;

Απάντηση

Ναι γιατί ξεχνάμε εύκολα και δύσκολα ξαναθυμάσαι μια καλή καινούργια ιδέα.





Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 

 
Απάντηση

Την ζω αυτή την κατάσταση όπως όλος ο κόσμος. Απλά με βοήθησε να βρω χρόνο γράψω και να διαβάσω αρκετά βιβλία αυτό το διάστημα και να την περάσω ψύχραιμα. 
Η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα και συντροφιά στους ανθρώπους αρκεί και ο κόσμος να στραφεί στο βιβλίο. Η τηλεόραση και το ίντερνετ με ή χωρίς καραντίνα κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο του κόσμου. Το βιβλίο δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να μπει στην ζωή αρκετών ανθρώπων ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της καραντίνας που περνάμε. Η λογοτεχνία δίνει ηρεμία στο μυαλό και στην ψυχή.




Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Σίγουρα χαρήκαμε που διαβάσαμε ένα αληθινό έπος επιστημονικής φαντασίας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση
Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με φιλοξενήσετε στις σελίδες σας.
Ευχαριστώ και τους αναγνώστες που θα διαβάσουν την συνέντευξή μου και ελπίζω το βιβλίο μου να τους κρατήσει καλή παρέα. 
Να στηρίξετε το βιβλίο και τους Έλληνες συγγραφείς γιατί το αξίζουν.
Καλά αναγνωστικά ταξίδια σε όλους.