Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

5 Οκτωβρίου, Δευτέρα-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

5 Οκτωβρίου, Δευτέρα-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές



Η επόμενη συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 8:00 με 10:30 η ώρα το βράδυ, στο Gelato, Κοραή 4, στάση μετρό Πανεπιστημίου, έξοδο από την μεριά της Κοραή, η τελευταία καφετέρια μέσα στην στοά.Σύμφωνα με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών θα γίνουν τα παρακάτω:




- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε το βιβλίο των εκδόσεών μας, «Hide and seek» της Φράνση Παπουτσάκη. Η συγγραφέας θα είναι στη συνάντηση θα μιλήσει για το βιβλίο της και για το συγγραφικό της έργο και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των φίλων της Λέσχης. 

- Στην δεύτερη ενότητα είναι το ελεύθερο θέμα, θα γίνει αναφορά και ενημέρωση για τις 15 ανθολογίες και Projects που ετοιμάζουμε στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού 2015-2016.Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά και ενημέρωση για την πρόσκληση προς ποιητές να συμμετέχουν στην ανθολογία φανταστικής και μεταφυσικής ποίησης, «Το βιβλίο των Σκιών». Για την πρόσκληση προς θεατρικούς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία θεατρικών μονόπρακτων επιστημονικής φαντασίας, «Η αρχή και το τέλος». Για το κάλεσμα προς καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην θεματική έκθεση τέχνης επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο «Allien Surfaces».Και για το κάλεσμα προς σκηνοθέτες να συμμετέχουν στο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Seeds of time» με ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από την λογοτεχνία του φανταστικού.Όποιος φίλος θέλει να συμμετέχει σε κάποια από τα παραπάνω είναι καλοδεχούμενος στην Λέσχη για να συζητήσουμε και να λύσουμε την οποιαδήποτε απορία του. 

Επίσης θα γίνει και η τρίτη συνάντηση όσων φίλων συγγραφέων είναι από την Αθήνα και επιλέχτηκαν στο πρώτο στάδιο της πρόσκλησης προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας/post apocalyptic, «Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας».

- Στην τρίτη ενότητα θα γίνει η δημιουργική γραφή. Περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι την Δευτέρα το πρωί στο email universepaths@yahoo.com ή να το φέρουν μαζί τους εκτυπωμένο κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.Έχουμε ήδη ένα κείμενο για την συνάντηση. H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούν εκείνο το βράδυ 4-6 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν τα καλύτερα κείμενα, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδώσουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς. Επειδή είναι σημαντική η αλληλεπίδραση μέσα στις Λέσχες θα διαβαστούν κείμενα μόνο από όσους συγγραφείς θα είναι παρόντες. Γιατί το νόημα είναι η συμμετοχή στην λέσχη και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους συγγραφείς και φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού. 

Η πρώτη ανθολογία της Λέσχης, με τα κείμενα του 2013 εκδόθηκε τον Δεκέμβριο. Ελάτε και εσείς με τα δικά σας κείμενα και διεκδικήστε την δική σας θέση στην καινούργια ανθολογία μέσα από την γνώμη των φίλων που συμμετέχουν στην Λέσχη. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους, τους δεκάδες φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού, που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικώς στο 2410-236110

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών