Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

27 Οκτωβρίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

27 Οκτωβρίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές




Η επόμενη συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, 8:00 με 10:30 η ώρα το βράδυ, στο  Gelato, Κοραή 4, στάση μετρό Πανεπιστημίου, έξοδο από την μεριά της Κοραή, η τελευταία καφετέρια μέσα στην στοά.
Σύμφωνα με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών θα γίνουν τα παρακάτω:




- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε αποσπάσματα από τρία από τα καινούργια βιβλία των εκδόσεων μας για να πάρουν οι φίλοι μας μια πρώτη εικόνα για τα καινούργια μας βιβλία. Τα βιβλία που θα διαβάσουμε αποσπάσματα είναι τα παρακάτω: 
 «Noctus - Ανάμεσα σε δυο κόσμους» της Λένας Κικίδου, Al-Andalus του Γιώργου Μπιλικά, «Μυστικοί εφιάλτες και μικροί φόβοι» του Βασίλειου Γιαννάκη.
Για καθένα από αυτά τα βιβλία στις επόμενες συναντήσεις θα γίνει ξεχωριστή αναφορά-ανάγνωση με παρουσία κάθε φορά του συγγραφέα.




- Στην δεύτερη ενότητα είναι το ελεύθερο θέμα, που θα έχει δύο μέρη.
Στο πρώτο θα γίνει συζήτηση με όσους φίλους συγγραφείς έρθουν και όλους τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που θα βρίσκονται στην συνάντηση, για τις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού, που θα αρχίσουν φέτος από τα τέλη Νοεμβρίου. Σας καλούμε όλους να έρθετε στην συνάντηση για να δούμε πως θα κάνουμε πιο δημιουργικές τις φετινές Όψεις του Φανταστικού και πως θα κανονίσουμε τις παρουσιάσεις των συγγραφέων. 
 Το δεύτερο μέρος  θα είναι αφιερωμένο στην ποίηση.  Θα διαβάσουμε ποιήματα του Ray Bradbury, στα αγγλικά, και του Πόε, στα Ελληνικά. 
Επίσης θα γίνει συζήτηση και θα ακουστούν απόψεις άμα υπάρχει η διάθεση για την έκδοση μιας ποιητικής ανθολογίας με προσωρινά προτεινόμενο τίτλο «Βιβλίο των Σκιών».



- Στην τρίτη ενότητα θα γίνουν τα παρακάτω: * Θα γίνει ένα τελευταίο μικρό workshop για τις ανθολογίες, τα βραβεία και τα θεματικά αφιερώματα που ετοιμάζουμε. Για το steampunk, για την εναλλακτική ιστορία, για τα Βραβεία Larry Niven και το post apocalyptic αφιέρωμα στο περιοδικό, Η Καταραμένη Γη.. Θα διαβάσουμε από ένα μικρό διήγημα ή απόσπασμα διηγήματος, το ένα με steampunk στοιχεία και το δεύτερο με στοιχεία εναλλακτικής ιστορίας. Επιπλέον όσοι έχουν απορίες ή θέλουν να συμμετέχουν στις ανθολογίες μπορούν να έρθουν με αποσπάσματα από τα κείμενα τους μέχρι 300 λέξεις για να λύσουμε όλοι μαζί τα πιθανά προβλήματα που ίσως έχουν.
Περιμένουμε την συμμετοχή και τα κείμενα σας από όλους και για τις ανθολογίες, και για τα Βραβεία και για το θεματικό αφιέρωμα. Όλοι οι φίλοι του φανταστικού είναι ευπρόσδεκτη. 
  * Θα γίνει η δημιουργική γραφή. Περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι στις 27 Οκτωβρίου το πρωί στο email universepaths@yahoo.com ή να το φέρουν μαζί τους εκτυπωμένο κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

Έχουμε ήδη ένα κείμενο για την συνάντηση. 

H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 2-4 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν τα καλύτερα κείμενα, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδώσουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς.  Επειδή είναι σημαντική η αλληλεπίδραση μέσα στις Λέσχες θα διαβαστούν κείμενα μόνο από όσους συγγραφείς θα είναι παρόντες. Γιατί το νόημα είναι η συμμετοχή στην λέσχη και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους συγγραφείς και φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού. 
Η πρώτη ανθολογία της Λέσχης, με τα κείμενα του 2013 θα εκδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου. Ελάτε και εσείς με τα δικά σας κείμενα και διεκδικήστε την δική σας θέση στην ανθολογία μέσα από την γνώμη των φίλων που συμμετέχουν στην Λέσχη. 




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!
Όλα τα βιβλία που θα γίνει συζήτηση για αυτά θα είναι διαθέσιμα στην συνάντηση και οι φίλοι της λέσχης εφόσον το θέλουν θα μπορούν να τα προμηθεύονται με 20% έκπτωση. 

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110 Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών