Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

22 Σεπτεμβρίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές


22 Σεπτεμβρίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές



Η καινούργια συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει την Δευτέρα 22 Ιουνίου, 8:00 με 10:30 η ώρα το βράδυ, στην καφετέρια Gelato στην Στοά Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, στάση Μετρό Πανεπιστημίου.




Σύμφωνα με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών θα γίνουν τα παρακάτω:

- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε το βιβλίο «Λουάνες» της Κιάρας Καλουντζή. Θα διαβαστεί κείμενο παρουσίασης για όσους δεν θα έχουν μπορέσει να το διαβάσουν, για να συμμετέχουν στην συζήτηση. Θα βρίσκεται στην Λέσχη και η συγγραφέας του βιβλίου.


- Στην δεύτερη ενότητα, που είναι το ελεύθερο θέμα, θα γίνουν ειδικό αφιέρωμα στην ποίηση και στο βιβλίο «Μεταβάσεις» της Ρένας Τριανταφύλλου. Θα βρίσκεται στην Λέσχη και η Ρένα
Θα διαβάσουμε το βιβλίο, η Ρένα θα μας μιλήσει για το έργο της και για το βιβλίο και θα μας διαβάσει ποιήματα.


- Στην τρίτη ενότητα θα γίνει η δημιουργική γραφή.
* Περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι στις 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο email universepaths@yahoo.com.
H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 3-7 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν τα καλύτερα κείμενα, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδώσουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς. Αυτή θα είναι η δεύτερη ανθολογία της λέσχης, καθώς η πρώτη ετοιμάζεται ήδη με τα κείμενα από τις λέσχες του 2013-14.
Επειδή είναι σημαντική η αλληλεπίδραση μέσα στις Λέσχες θα διαβαστούν κείμενα μόνο από όσους συγγραφείς θα είναι παρόντες. Γιατί το νόημα είναι η συμμετοχή στην λέσχη και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους συγγραφείς και φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού. 


* Επίσης θα γίνει συζήτηση για τις καινούργιες ανθολογίες που ετοιμάζουμε.
Την steampunk ανθολογία, «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα» και την ανθολογία εναλλακτικής ιστορίας, «Ραγισμένος Χρόνος: Μύθοι εναλλακτικής ιστορίας».
Επίσης για τα βραβεία Larry Niven 2014 και για την καινούργια σειρά βιβλίων «Steampunk revolution».
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας παντού! Στην Λέσχη θα συζητήσουμε όποια πιθανή απορία και πρόβλημα έχετε!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!
Όλα τα βιβλία που θα γίνει συζήτηση για αυτά θα είναι διαθέσιμα στην συνάντηση και οι φίλοι της λέσχης εφόσον το θέλουν θα μπορούν να τα προμηθεύονται με 20% έκπτωση. 

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών