Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

27 Ιουνίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

27 Ιουνίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές


Η τελευταία συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου, 8:00 με 11:00 η ώρα το βράδυ, στην καφετέρια Gelato στην Στοά Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, στάση Μετρό Πανεπιστημίου.




Σύμφωνα με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών θα γίνουν τα παρακάτω:

- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε το βιβλίο «640» του Γιάννη Τζομάκα. Θα διαβαστεί κείμενο παρουσίασης για όσους δεν θα έχουν μπορέσει να το διαβάσουν, για να συμμετέχουν στην συζήτηση. Θα βρίσκεται στην Λέσχη και ο συγγραφέας του βιβλίου.

- Στην δεύτερη ενότητα, που είναι το ελεύθερο θέμα, θα γίνουν τα παρακάτω:
* Θα γίνει ένα μικρό workshop για τις ανθολογίες που ετοιμάζουμε για το steampunk και την εναλλακτική ιστορία. Θα διαβάσουμε από ένα μικρό διήγημα ή απόσπασμα διηγήματος, το ένα με steampunk στοιχεία και το δεύτερο με στοιχεία εναλλακτικής ιστορίας. Επιπλέον όσοι έχουν απορίες ή θέλουν να συμμετέχουν στις ανθολογίες μπορούν να έρθουν με αποσπάσματα από τα κείμενα τους μέχρι 300 λέξεις για να λύσουμε όλοι μαζί τα πιθανά προβλήματα που ίσως έχουν. 
* Καθώς θα είναι η τελευταία συνάντηση της Αθήνας πριν το καλοκαίρι θα γίνει εδώ η δημιουργική γραφή. Περιμένουμε τα κείμενα σας και μετά να αποφασίσουμε όλοι μαζί αν έχουμε αρκετά και καλά κείμενα ώστε να προχωρήσουμε σε έκδοση της ανθολογίας της Λέσχης. 
Περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι στις 26 Ιουνίου το βράδυ στο email universepaths@yahoo.com.
H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 3-7 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν τα καλύτερα κείμενα, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδώσουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς. 
Επειδή είναι σημαντική η αλληλεπίδραση μέσα στις Λέσχες θα διαβαστούν κείμενα μόνο από όσους συγγραφείς θα είναι παρόντες. Γιατί το νόημα είναι η συμμετοχή στην λέσχη και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους συγγραφείς και φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού. 

Μέχρι τώρα για την ανθολογία της Λέσχης έχουν επιλεγεί από τις προηγούμενες συναντήσεις τα παρακάτω 7 διηγήματα. 
- Στο Σάβανο της Ομίχλης της Λένας Κικίδου
- Η επιστροφή της Βάλιας Καραμάνου 
- Το τίμημα της επιλογής της Ματίνας Μαντά 
- UNTERBAU της Ε.Μ. Χρυσοψάλτη
- Νύχτα στο δάσος της Φράνση Παπουτσάκη
- Άθενς μπάυ νάιτ του Βασίλη Γκόγκου
- Lentie της Ελένης Βασιλείου


- Στην τρίτη ενότητα θα κάνουμε αυτή την φορά το ελεύθερο θέμα. 
Θα είναι ένα αφιέρωμα στις ανθολογίες που βγάλαμε φέτος. Συγγραφείς από τις ανθολογίες θα διαβάσουν κείμενα τους από τη «Θύελλα στον Χρόνο», τους «Θρύλους του Σύμπαντος ΙΙΙ» και την «Κόκκινη κλωστή δεμένη». 
Επίσης θα γίνει συζήτηση και θα ακουστούν απόψεις άμα υπάρχει η διάθεση για την έκδοση μιας ποιητικής ανθολογίας με προσωρινά προτεινόμενο τίτλο «Βιβλίο των Σκιών».


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!
Όλα τα βιβλία που θα γίνει συζήτηση για αυτά θα είναι διαθέσιμα στην συνάντηση και οι φίλοι της λέσχης εφόσον το θέλουν θα μπορούν να τα προμηθεύονται με 20% έκπτωση. 

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110
Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών