Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Λουάνες» της Κιάρας Καλουντζή


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί το βιβλίο
«Λουάνες»
της Κιάρας Καλουντζή

Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 17x13
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 14 Ευρώ
Κατηγορία: φαντασία, συλλογή διηγημάτων

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο.






«Σσσς… άκου το λίβα που ξυπνά πίσω απ’ το βουνό• άκου πως γεννιέται. Θα γίνει μεγάλος και δυνατός, θα καβαλήσει τις ράχες και θα ’ρθει σε μας. Άκου πώς κλαίει γοερά• θα μανίσει και θα γίνει τρανός κι ύστερα θα φυσήσει και θα φυσήσει, θα στριφογυρίσει και θα τριζοβολίσει τα δέντρα και τα σπαρτά – έρμαια στη φλογερή μανία του. Να στεγνώσει τον κόσμο έρχεται, γι’ αυτό ξυπνά. Σσσς… άκου τον πως κλαίει».

Όταν δύει η ήλιος, πάνω από τα κύματα της Αλμυρής ανατέλλουν οι Λουάνες, τα εφτά φεγγάρια που φωτίζουν τις νύχτες των νησιών. 
Κάτω απ’ το φως τους, οι Ταξιδεύτρες δένουν τα ξόρκια του έρωτα, ψιθυρίζουν στη φωτιά, ξεδιαλέγουν τα βοτάνια της γης και την ευλογούν με γονιμότητα. Ακούνε τις φωνές των ανέμων και των νερών, τραγουδούν τη θάλασσα και, κάποιες φορές, ρίχνουν μια ματιά στο μέλλον. 
Στα ταξίδια τους ζουν τα όνειρα και τους πόθους τους, ανακαλύπτουν τις δυνάμεις των φεγγαριών, αλλά και το τίμημά τους.

Η Κιάρα γεννήθηκε το 1980. Είναι από τον Πειραιά, την Ικαρία, την Κάρπαθο, τον Πόρο και έχει ρίζες κι από άλλα θαλασσινά μέρη – όπως είναι λογικό, θεωρεί και τον εαυτό της πλάσμα θαλασσινό. 
Έχει τελειώσει σκηνοθεσία στη σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου και τελειώνει το τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παίζει και πιάνο καμιά φορά και θέλει να φτιάχνει κινούμενα σχέδια. Αγαπάει τα θρανία και τις εργασίες της, μα πιο πολύ αγαπά τη λογοτεχνία.
Κάποια από τα διηγήματά της έχουνε δημοσιευτεί στο περιοδικό των Συμπαντικών Διαδρομών και στις ανθολογίες Θρύλοι του Σύμπαντος και SFF.gr-Ονείρων Σκιές. Γράφει παραμύθια και διηγήματα από μικρή κι αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. 

Παράλληλα το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και σε 3 ειδικές Limited editions.
Θα κυκλοφορήσει σε Special deluxe έκδοση.
Θα κυκλοφορήσει σε deluxe έκδοση. 
Και θα κυκλοφορήσει επίσης σε lettering έκδοση. 
Θα γίνουν ανακοινώσεις για αυτές τις εκδόσεις τις επόμενες ημέρες. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com