Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διαγωνισμός "Ο στόλος των Κόσμων"


Για να σας προσφέρουμε όσα το δυνατόν περισσότερα έχουμε αρχίσει μια σειρά on-line διαγωνισμών στο blog μέσω των οποίων θα δίνουμε στους νικητές βιβλία που μας έχουν προσφέρει για αυτόν τον σκοπό.
Σαν τέταρτο βιβλίο έχουμε να σας προσφέρουμε ένα αντίτυπο από τον «Στόλο των Κόσμων» των  Larry Niven και Edward M. Lerner

Οι κανόνες του διαγωνισμού:
Πρέπει να στείλετε ένα email στο universepaths@yahoo.com μέχρι τις 15 Μαίου.
Τίτλος του email πρέπει να είναι "Ο στόλος των Κόσμων - Blog"
Στο email πρέπει να περιέχονται τα πραγματικά σας στοιχεία. Όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας, αλλιώς το μήνυμα θα σβηστεί.
Παράλληλα θα πρέπει να μας στείλετε και ένα μικρό διήγημα επιστημονικής φαντασίας, μέχρι 500 λέξεις. Όλα τα διηγήματα θα ανέβουν στο blog με ενημερωτικά posts σαν απόδειξη συμμετοχής
Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι η ενθάρρυνση και επιβράβευση της δημιουργικότητας.
Δεν επιτρέπονται πολλαπλές συμμετοχές από το ίδιο άτομο.
Στις 16 Μαίου θα κάνουμε κλήρωση και θα ανακοινωθούν στο blog τα ονόματα των νικητών και η πόλη στην οποία κατοικούν.

Καλή τύχη σε όλους.


*** Άμα θεωρήσουμε αξιόλογα κάποια από τα διηγήματα θα ζητήσουμε από τους συγγραφείς να γράψουν στο περιοδικό.


Ο Larry Niven είναι Αμερικάνος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Ίσως το πιο γνωστό βιβλίο του είναι το Ringworld (1970), που πήρε τα βραβεία Hugo, Locus, Ditmar και Nebula. Τα περισσότερα κείμενα του είναι σκληρή επιστημονική φαντασία και συνήθως χρησιμοποιεί θεωρητική φυσική και μεγάλα επιστημονικά θέματα. Επίσης συχνά περιλαμβάνει στοιχεία από αστυνομικές ιστορίες.

Για πάνω από τριάντα χρόνια ο Edward M. Lerner δούλευε σε εταιρίες Αεροδιαστημικής και Πληροφορικής ενώ παράλληλα έγραφε επιστημονική φαντασία σα μερική απασχόληση. Πέρασε από διάφορες εταιρίες, όπως: Bell Labs, Hughes Aircraft, Honeywell και Northrop Grumman.
Το Φεβρουάριο του 2004 αφού υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο.



«Ο Niven νικητής πολλών βραβείων Hugo και Nebula και ο Lerner προσφέρουν ένα θεαματικό prequel του Ringworld, του κλασσικού βιβλίου του Niven, που γράφτηκε το 1970.
Είναι το έτος 2650 και έχουν περάσει 500 χρόνια από τότε που οι Πολίτες, αυτά τα παρανοϊκά πλάσματα με τα δύο κεφάλια που είναι γνωστοί ως οι Μαριονετίστες από τον Στόλο των Κόσμων, έχουν καταλάβει το γήινο αποικιακό πλοίο Μακρινό Πέρασμα. Οι Πολίτες του Συμφώνου έχουν αναθρέψει επιτυχημένα ολόκληρες γενιές γήινων Αποίκων, χρησιμοποιώντας το πλήρωμα του Μακρινού Περάσματος και τις τράπεζες εμβρύων του σκάφους, λέγοντας τους ψέματα για την καταγωγή τους. Λέγοντας ιστορίες για ένα εγκαταλειμμένο αποικιακό σκάφος που παράδερνε στο διάστημα…..
Οι φίλοι της σκληρής Επιστημονικής φαντασίας θα ανταμειφθούν με αυτό το βιβλίο.»
Publishers Weekly



Εγκώμια για το έργο του Larry Niven

«Τα μεγάλα παραμύθια είναι σήμερα ζωντανά στην επιστημονική φαντασία εξαιτίας του Larry Niven.»
Orson Scott Card

«Το μέγεθος του δουλειάς του Larry Niven είναι τόσο απέραντο που μόνο ένας συγγραφέας που μεγάλο ταλέντο σα το δικό του θα μπορούσε να το χειριστή τόσο καλά.»
Tom Clancy

«Οι ιστορίες του έχουν δώρα, αυθεντικότητα, ζωντανούς χαρακτήρες και χτυπητή διήγηση που σε συναρπάζει. Ο Niven είναι ένας πραγματικός δάσκαλος.»
Frederik Pohl