Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Οι Συμπαντικές Διαδρομές ήταν πάντοτε ένα περιοδικό που στήριξε-στηρίχτηκε και πίστεψε στους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού. Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για έκδοση του περιοδικού πριν από 5 χρόνια ήταν η ανάγκη να υπάρχει ένα περιοδικό όπου θα δημοσιεύονταν διηγήματα από Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε από την μεριά μας και δώσαμε την ευκαιρία γύρω σε 100 Έλληνες συγγραφείς να προβάλουν τις αξιόλογες δουλειές τους μέσα από τις σελίδες του περιοδικού. Επειδή τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια προκηρύσσοντας έναν καινούργιο διαγωνισμό διηγήματος.

Τα διηγήματα αυτού του διαγωνισμού πρέπει να είναι βασισμένα στον κόσμο του βιβλίου «Πέρα από τη Γη των Θεών» του Αντώνη Πάσχου. Δηλαδή το διήγημα πρέπει να εμπεριέχει χαρακτηριστικά της κοινωνίας της Θλίβια, της κοινωνικής διάρθρωσης, της θρησκείας και όλα γενικά τα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο του βιβλίου «Πέρα από τη Γη των Θεών».
Πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link.
http://universe-pathways.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

Το νικητήριο διήγημα θα πάρει χρηματικό βραβείο 150 ευρώ, θα δημοσιευτεί στο τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2011 και ο νικητής θα πάρει σαν επιπλέον δώρο ένα συλλεκτικό αντίτυπο από το βιβλίο «Πέρα από τη Γη των Θεών» του Αντώνη Πάσχου, υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα. Θα υπάρχει ειδικό βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, εφόσον είναι κάτω από 18 χρονών, και εφόσον υπάρχουν σχετικές συμμετοχές.

Όροι συμμετοχής:
- Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μελλών της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού ή πρώην μελλών της.
- Τα διηγήματα πρέπει να σταλούν στο περιοδικό μέχρι της 1 Νοεμβρίου 2010.
- Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου 2010.

Τα διηγήματα πρέπει να αποσταλούν

είτε με email στο

universepaths@yahoo.com


ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση

Συμπαντικές Διαδρομές
Καραγάτση 27
41221
Λάρισα

- Το διήγημα πρέπει να είναι μέχρι 1.500 λέξεις σε world .doc format.
- Βασικό στοιχείο που θα κρίνει τα διηγήματα εκτός από το λογοτεχνικό επίπεδο γραφής είναι η πρωτότυπη μυθοπλασία.
- Το διήγημα θα πρέπει να είναι αδημοσίευτο. Να μην είναι δημοσιευμένο ούτε σε έντυπο ούτε στο internet και να παραμείνει αδημοσίευτο μέχρι το τέλος του διαγωνισμού.


Διεξαγωγή Διαγωνισμού:
- Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 μέρη. Το στάδιο της επιλογής και το διαγωνιστικό μέρος.
Στο στάδιο της επιλογής θα συμμετέχουν όλα τα διηγήματα.
Στο διαγωνιστικό μέρος θα συμμετέχουν μόνο τα διηγήματα που βασίζονται στο κόσμο του βιβλίου «Πέρα από τη Γη των Θεών.»
Τα διηγήματα που θα κριθεί ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να βασίζονται στον κόσμο του βιβλίου «Πέρα από τη Γη των Θεών» θα αποκλείονται από το διαγωνιστικό μέρος.
Όσα διηγήματα περνάνε στο διαγωνιστικό μέρος θα αναρτάτε η συμμετοχή τους στο blog των εκδόσεων.


Δώρα:
- Πρώτο βραβείο: Το νικητήριο διήγημα θα πάρει χρηματικό βραβείο 150 ευρώ. Θα δημοσιευτεί στο τεύχος Μαρτίου 2011 του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές. Ο νικητής θα πάρει σαν επιπλέον δώρο ένα συλλεκτικό αντίτυπο από το βιβλίο «Πέρα από τη Γη των Θεών» του Αντώνη Πάσχου, υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα.
- Δεύτερο βραβείο: Το δεύτερο διήγημα θα πάρει σαν δώρο τα τεύχη 6,7,10 του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές και θα δημοσιευτεί στο blog των εκδόσεων.
- Τρίτο βραβείο: Το τρίτο διήγημα θα πάρει σαν δώρο τα τεύχη 6,7,10 του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές και θα δημοσιευτεί στο blog των εκδόσεων.
- Ειδικό βραβείο: Στην κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, για συγγραφείς κάτω των 18 ετών, εφόσον υπάρχουν συμμετοχές, ο νικητής θα πάρει σαν δώρο τα τεύχη 6,7,10 του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές και το διήγημα του θα δημοσιευτεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2011 του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε καλή τύχη.


Η συντακτική ομάδα