Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΜΕ ΤΗ Μαρία Τριανταφύλλου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές

 
ΜΕ ΤΗ Μαρία Τριανταφύλλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητή  κυρία Τριανταφύλλου, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Αεράκι φύσηξε στη Μανιταροκοιλάδα». Πιστεύετε ότι έχει μια θεματική που μπορεί να συγκινήσει τους αναγνώστες;

Το παραμύθι μου αυτό, γράφτηκε για τα παιδιά, όμως παρατήρησα ότι ευχαριστεί και τους ενήλικες. Πέρα από τις περιγραφές του πανέμορφου ανθισμένου τοπίου και ενός παραμυθένιου σκηνικού από μανιταρόσπιτα, πολύχρωμα έντομα και χαρούμενα ζώα, αναδεικνύει το 
εξαιρετικά σημαντικό και ξεκάθαρο συναίσθημα, που είναι η αγάπη.
Με την αγάπη αποκτάς αληθινούς φίλους, με την αγάπη γίνεσαι καλύτερος, με την αγάπη λύνεις τον κόμπο, όσο σφιχτά κι αν είναι δεμένος.
»Είναι ο κόμπος πια σφιχτός
κι αν βοήθεια ζητήσεις
ας μην είσαι δυνατός
θέλει τρόπο να τον λύσεις,
σκέψου λίγο καθαρά
έχεις μέσα σου τη λύση
ότι λάμπει στην καρδιά
πίστεψε δε θα σ’ αφήσει».








Κάντε παράθεση ένα απόσπασμα από το βιβλίο σας για να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος το στυλ γραφής σας.
Ένα κανονικό παλατάκι περίμενε τον Έρασμο μέσα στο μανιτάρι. Είχε ένα χορταρένιο πάτωμα απαλό σαν βελούδο και γύρω γύρω έπιπλα τοποθετημένα με τάξη. Στη μέση του υπήρχε ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο πατατούλες και καρότα και στην άκρη, ένα όμορφο μεγάλο τζάκι. Δίπλα του μία στριφογυριστή σκάλα, ανέβαινε σε ένα κρεβατάκι τόσο μαλακό και ζεστό, που μόλις ο μικρός κούνελος ξάπλωσε για να το δοκιμάσει, αποκοιμήθηκε εξουθενωμένος.









Πόσο   μεγάλη έρευνα κάνετε για τα βιβλία σας, ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με συγκεκριμένες καταστάσεις, ιστορικές περιόδους και τεχνικές λεπτομέρειες;
Η έρευνα είναι απαραίτητη, ακόμα και για ένα μικρό διήγημα. Οπωσδήποτε χρειάζεται η μελέτη υλικού, ενημερωτικού χαρακτήρα. Άρθρων, χαρτών, ιστορικών πληροφοριών, από το διαδίκτυο ή βιβλιοθήκες, ώστε να μπορείς να γράψεις σωστά για όποιο θέμα δε γνωρίζεις. Αν θέλεις δηλαδή να γράψεις μία ιστορία που εξελίσσεται στη θάλασσα, είναι ανάγκη να διαβάσεις για ότι σχετίζεται με πλοία. Το είδος, ονομασία, μεγέθη, μέρη του σκάφους και ιστορικά χαρακτηριστικά. Ο συγγραφέας πρέπει πάντα να διαβάζει για να μην γράφει ανακρίβειες.






Πως ισορροπείται τις απαιτήσεις του να είστε συγγραφέας με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής σας; 
Δεν είναι εύκολο όταν έχεις άλλες υποχρεώσεις παράλληλα να γράφεις. Η συγγραφή χρειάζεται συγκέντρωση, ελεύθερο χρόνο, ηρεμία και χαλάρωση.
Παρ' όλα αυτά, πάντα θα υπάρχει η έμπνευση η οποία σε κάθε μικρό διάλειμμα από τις καθημερινές δραστηριότητες, θα σε ωθεί να γράψεις μικρά ή μεγάλα κείμενα.



Πως μετράτε την επιτυχία σαν συγγραφέας; 
Για μένα η επιτυχία δε σχετίζεται τόσο με την αναγνώριση ή το οικονομικό όφελος. Εγώ θεωρώ επιτυχία το να μπορέσω να αφήσω μια ευχάριστη γεύση στον αναγνώστη. Ένα χαμόγελο, μια απορία ή το ελάχιστο ίχνος συγκίνησης. Είναι σημαντικό αυτή τη θεραπευτική ανάσα που προσφέρουμε στον εαυτό μας γράφοντας, να τη μεταδίδουμε και στο αναγνωστικό κοινό.






Πως βλέπετε τον εαυτό σας σαν συγγραφέα στα επόμενα χρόνια; 
Δεν μπορώ να δω κάτι σταθερό. Θα ήθελα να εξελιχθώ και να προσφέρω ακόμα περισσότερα σε μικρούς και μεγάλους. Αυτό που εύχομαι, είναι να είμαι καλά, να έχω το μυαλό μου καθαρό, ώστε να ανακαλύπτω συνεχώς καινούργιους δρόμους στην ψυχή, καταφέρνοντας να οργανώνω όμορφα και διαρκή ταξίδια.



Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Περιμένουμε να σας δούμε στο επόμενο φεστιβάλ των εκδόσεων μας το Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού για να παρουσιάσετε στους φίλους αναγνώστες τη δουλειά σας!
 Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση σχετικά με το βιβλίο. Επειδή στα χρόνια που ζούμε, κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο, υπάρχει ο κίνδυνος να παραμεριστεί το βιβλίο, ακόμα και να ξεχαστεί. Ζητώ από όλους να υποστηρίξουν τη λογοτεχνία, την ποίηση και κάθε μορφή τέχνης, για να μην πληγεί ο πολιτισμός ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χρώματα της ψυχής μας.



Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας






Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740