Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Σχετικά με τις ανθολογίες που ετοιμάζουμε

Σχετικά με τις ανθολογίες που ετοιμάζουμε



Θα θέλαμε να κάνουμε μια δήλωση σχετικά με τις ανθολογίες που ετοιμάζουμε, που την έχουμε κάνει και άλλες φορές, γιατί συνεχίζουν να μας ρωτάνε οι συγγραφείς και γιατί γενικά βλέπουμε απαράδεκτα πράγματα. 
Τα καλέσματα που κάνουμε για τις ανθολογίες δεν είναι διαγωνισμοί όπου υπάρχει πρώτος, δεύτερος… εικοστός. Και σε καμία περίπτωση τα κείμενα όπως μπαίνουν μέσα στα βιβλία δεν σημαίνει ότι άμα μπει ένα κείμενο πρώτο, ότι αυτό είναι το καλύτερο και ο συγγραφέας είναι καλύτερος από τους άλλους. 
Στα καλέσματα που κάνουμε για τις ανθολογίες δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, η ελίτ και οι φτωχοί συγγενείς. 
Όλοι οι συγγραφείς που επιλέγονται για τις ανθολογίες μας για εμάς είναι το ίδιο καλοί και αξίζουν όλοι την ίδια τιμή. Ποτέ δεν ξεχωρίσαμε κάποιον και ποτέ δεν θα το κάνουμε. Όλοι οι συγγραφείς για εμάς έχουν την ίδια αξία, όλοι οι συγγραφείς είναι νικητές. 
Όλοι οι συγγραφείς για εμάς γράφουν το ίδιο καλά, όλοι οι συγγραφείς για εμάς αξίζουν την ίδια τιμή και έχουν την ίδια αντιμετώπιση, περιμένουμε από όλους τους συγγραφείς να μιλάνε στις εκδηλώσεις, όλους τους συγγραφείς τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο στην Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού, χωρίς να αφήνουμε κανένα από έξω.

Περιμένουμε και τις δικές σας συμμετοχές στις καινούργιες μας ανθολογίες.

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών