Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2017 28 Σεπτεμβρίου–1 Οκτωβρίου, Κύπρος

Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2017 
28 Σεπτεμβρίου–1 Οκτωβρίου, Κύπρος



Κάντε join στην εκδήλωση του φεστιβάλ 
στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα 
όλα τα νέα!



Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2017, Κύπρος, 28 Σεπτεμβρίου–1 Οκτωβρίου

Το φεστιβάλ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ στην Κύπρο θα διοργανωθεί

την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα
από τις 6.30 στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ, Αγίου Λαζάρου 81-83

την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία
από τις 6 στη Λέσχη Βιβλίου ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΟ, Λεύκωνος 67-71

το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό
από τις 6.30, Στο Δρόμο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34

τη Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, στην Πάφο
από τις 7, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, Αθηνάς 41-43



Όλοι μαζί κάναμε τις Όψεις του Φανταστικού το ένα και μοναδικό μεγάλο Πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού και θα συνεχίσουμε πόλη με πόλη στην Ελλάδα και στην Κύπρο φέρνοντας παντού τους συγγραφείς και τα βιβλία μας και αγκαλιάζοντας τον κόσμο της κάθε πόλης!
Όλοι μαζί κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα!


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία των εκδόσεων που θα γίνουν παρουσίαση και μια μεγάλη επιλογή από τα υπόλοιπα. Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. 
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα! 
Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας! 







Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!


Λάρνακα
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου
από τις 6.30 στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ, Αγίου Λαζάρου 81-83

Λευκωσία
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου
από τις 6 στη Λέσχη Βιβλίου ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΟ, Λεύκωνος 67-71

Λεμεσό
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου
από τις 6.30, Στο Δρόμο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34

Πάφος, 
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου
από τις 7, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, Αθηνάς 41-43


Οι Κύπριοι συγγραφείς Ανδρέας Καπανδρέου, Φοίβος Κυπριανού, Μαρία Κούβαρου, Μιχάλης Νικολάου, Βαρβάρα Στεργίου, Όλγα Ρουβήμ, Δήμητρα Ευθυμίου, Φίλιππος Φιλίππου θα σας μιλήσουν για παλιά και καινούργια βιβλία τους και για τις συμμετοχές τους στις ανθολογίες των Συμπαντικών Διαδρομών και για την Πρώτη Κυπριακή Ανθολογία Λογοτεχνίας του Φανταστικού, «Στο ποτάμι του Χρόνου» που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στις 28 Σεπτεμβρίου και θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της στις Όψεις του Φανταστικού στην Κύπρο.
Οι συγγραφείς από την Ελλάδα Σοφία Ζαρκαλή και Γιώργος Μπιλικάς θα σας μιλήσουν για τα βιβλία τους και θα γνωρίσετε το συγγραφικό έργο του Σαράντη Κρητικού, όπως και άλλων συγγραφέων από την Ελλάδα. 

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ και όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. 
Σας περιμένουμε όλους στο πιο πλούσιο και δυναμικό λογοτεχνικό φεστιβάλ που έγινε στην Κύπρο. Θα σας περιμένουμε όλους με ένα πλούσιο πρόγραμμα! 






Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου. 
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Μετά από 12 χρόνια έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από 300 Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!
Παράλληλα αρχίσαμε από το 2011 να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, και μετά το μεγαλειώδες φεστιβάλ στις 14 Μαΐου του 2016 στην Αθήνα και τα μεγάλα φεστιβάλ στην Κύπρο στις 23-24 και 25 Σεπτεμβρίου του 2016, και στην Κρήτη στις 18 και 19 Νοεμβρίου του 2016, και το μεγαλειώδες φεστιβάλ στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου του 2016, το μεγάλο φεστιβάλ στις 14 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα, το ανεπανάληπτη φεστιβάλ, μια μοναδική εμπειρία, στις 21 Ιανουαρίου στην Αμφιλοχία, και όλα τα μεγάλα φεστιβάλ που ακολούθησαν στα Γρεβενά, στη Λάρισα, στον Βόλο, στον Αστακό, στην Πάτρα και στο Αγρίνιο, σας καλούμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μοναδικό πανελλαδικό φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

Όλοι μαζί αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions
universepaths@yahoo.com