Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

9 Ιουνίου-Αθήνα-Συνάντηση Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

Η καινούργια συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Αθήνα θα γίνει την Δευτέρα 9 Ιουνίου, 8:00 με 10:00 η ώρα το βράδυ, στην καφετέρια Gelato στην Στοά Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, στάση Μετρό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών που ανακοινώσαμε θα γίνουν τα παρακάτω:

- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε το βιβλίο «Η μάσκα της εξιλέωσης» του Δημήτρη Στατήρη. Θα διαβαστεί κείμενο παρουσίασης για όσους δεν θα έχουν μπορέσει να το διαβάσουν, για να συμμετέχουν στην συζήτηση. Θα βρίσκεται στην Λέσχη και ο συγγραφέας του βιβλίου.
- Στην δεύτερη ενότητα, που είναι το ελεύθερο θέμα, θα κάνουμε μια σύντομη ενημέρωση και συζήτηση για τις δύο ανθολογίες που ετοιμάζουμε, για Steampunk και για εναλλακτική ιστορία και επίσης για τα καινούργια βραβεία Larry Niven 2014. 
Επίσης θα γίνει ανάγνωση ποιημάτων του Πόε και του Ray Bradbury.
Επίσης θα γίνει και ανάγνωση από τα βιβλία «Κι όμως επέζησα» της Λιλής Χελιώτη και «Για σένα» της Βάλιας Καραμάνου. 
- Στην τρίτη ενότητα, που είναι η δημιουργική γραφή, περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι στις 7 Ιουνίου το πρωί στο email universepaths@yahoo.com.
H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 3-5 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν το καλύτερο κείμενο, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδίδουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς. 

Υπάρχουν ήδη 2 συμμετοχές για αυτή την συνάντηση!


Μέχρι τώρα για την ανθολογία της Λέσχης έχουν επιλεγεί από τις προηγούμενες συναντήσεις τα παρακάτω 4 διηγήματα. 
- Στο Σάβανο της Ομίχλης της Λένας Κικίδου
- Η επιστροφή της Βάλιας Καραμάνου 
- Το τίμημα της επιλογής της Ματίνας Μαντά 
- UNTERBAU της Ε.Μ. Χρυσοψάλτη

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!
Όλα τα βιβλία που θα γίνει συζήτηση για αυτά θα είναι διαθέσιμα στην συνάντηση και οι φίλοι της λέσχης εφόσον το θέλουν θα μπορούν να τα προμηθεύονται με 20% έκπτωση. 
Επίσης την μεθεπόμενη συνάντηση θα γίνει συζήτηση για το θρυλικό βιβλίο «Ο στόλος των Κόσμων» του μεγάλου Larry Niven, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας, και όσοι θέλουν να το διαβάσουν και δεν το έχουν θα μπορούν να ζητήσουν να το φέρουμε σε αυτή την συνάντηση για να το προμηθευτούν με 20% έκπτωση. 

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110
Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών