Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Παραμύθια από τις Συμπαντικές Διαδρομές - Gaméléon a perdu ses couleurs, Gaëlle Heinry - Η πριγκίπισσα Βανίλια, Βέρα Αναστασίου - Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια, Έντυ Κιτάντζη - Δελτίο τύπου και συνέντευξη

   Παραμύθια από τις Συμπαντικές Διαδρομές -  Gaméléon a perdu ses couleurs,  Gaëlle Heinry - Η πριγκίπισσα Βανίλια,  Βέρα Αναστασίου - Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια,  Έντυ Κιτάντζη - Δελτίο τύπου και συνέντευξη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια της  Έντυς Κιτάντζη


Συμμετέχει και η Δήμητρα Δάμτσα
Σελίδες: 130
Διαστάσεις: 24x17
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 16  ευρώ
Κατηγορία:  Παραμύθια
ISBN: 978-960-607-292-5





 Πάνε χρόνια που σπάρθηκε ο ονειρόσπορος. Βλάστησε,  άνθισε, μοσχοβόλησε.  Και  όταν ήρθε η ώρα η σωστή,  έκανε καρπό.  Τούτο εδώ το βιβλίο!                               
Δεκαέξι μυθιστορίες για παιδιά κάθε ηλικίας.  Για όσα  ξέχασαν ή αρνούνται να μεγαλώσουν, ψάχνοντας παρηγοριά μέσα στα παραμύθια,  και για όσα άλλα μετέωρα ταλαντεύονται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.                                   
Και που είναι η μη λήθη;                                                                                                       
Μα στο παραμύθι του καθενός, εκεί είναι η αλήθεια του!                                               
Ξωτικά και νεράιδες, Ολύμπιοι θεοί και δράκοι, κι αρκούδες και πουλιά, σας προσκαλούν να ανεβείτε σε  ένα μυστήριο τρένο, σε ένα γενναίο καΐκι, σε ένα μαγικό χαλί, η σ’ ένα σύννεφο για να σας ταξιδέψουν στον κόσμο της παραμυθίας, για να ανοίξουν ένα παράθυρο στην εσώτερη ομορφιά. Μονοπάτια μυστικά,  που στο διάβα τους ο καθένας θ’ ανακαλύψει,  ή θα θυμηθεί το δικό του όνειρο.    Ταξίδι εξόχως μυθικό,  που φιλοδοξεί να αποφορτίσει το νου και να γαληνέψει την ψυχή.

Η Έντυ Κιτάντζη, αρκάς στην καταγωγή, γεννήθηκε το 1956. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, εκτός από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, παραμένει πιστή υπηρέτης της τέχνης και της δημιουργίας. Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα της –ερασιτέχνη ζωγράφου και συγγραφέα Μιχάλη Βερζοβίτη–  εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστοριών για μικρούς και μεγάλους, καθώς και με την εικονογράφησή τους. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα συγγραφής παραμυθιού και εικονογράφησης στη σχολή Tabula Rasa στην Αθήνα. Επιτυχής ήταν η τριετής θητεία της ως αφηγήτρια στην ομάδα αφήγησης παραμυθιών ‘’Οι Λαλούδες της Νέας Ερυθραίας’’ της Χριστίνας Λιόγαρη.  Αυτή είναι η πρώτη της έκδοση.

Η Δήμητρα Δάμτσα σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της πάνω στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Manchester στην Αγγλία. Έπειτα, εξειδικεύτηκε στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το δεύτερο μεταπτυχιακό της αφορά την Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων, από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το οποίο και ολοκλήρωσε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Ως προς την επαγγελματική της εμπειρία, έχει δουλέψει ως ψυχολόγος σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, στο ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος»,  καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα ψυχολογίας και λογοθεραπείας. Επαγγελματικά εστιάζει στις υπηρεσίες συμβουλευτικής και συμβουλευτικής γονέων, παρέμβασης και αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους.
Εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στο τμήμα Συμβουλευτικής και είναι υπεύθυνη του γραφείου Thinkbox, κάνοντας συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και γονείς.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio

Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 










Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια
ΜΕ ΤΙΣ Έντυ Κιταντζή και Δήμητρα Δάμτσα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές








Αγαπητές κυρίες, καλημέρα.Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτοσας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει; 


Απάντηση
Ε.Κ.
Επειδή ο τρόπος της ζωής μας με την πληθώρα των δραστηριοτήτων είναι αρκετά περίπλοκος, πολλοί από εμάς αναζητούν μια διέξοδο, ένα εισιτήριο για την γαλήνη και την ηρεμία.  Που υπάρχει αυτό;  Εκεί που ο καθένας μας θα το φτιάξει… Θεωρώ ότι διαβάζοντας κάποιος αυτές τις μικρές ιστορίες θα ταξιδέψει χωρίς λογική, στη σφαίρα της φαντασίας και του ονείρου. Η παραμυθία ούτως η άλλως προσφέρει λύτρωση και παρηγορία, και βοηθά να δει κανείς τα πράγματα με άλλα μάτια. Όχι να ξεφύγει, να τα δει αλλιώς! Αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιθυμία και φιλοδοξία.

Δ.Δ. Σκοπός μας είναι να ταξιδέψουμε τους αναγνώστες μας στη χώρα της φαντασίας και να δώσουμε ένα νέο νόημα στη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε, μικρότεροι και μεγαλύτεροι. 


Επιλέξετε κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο σας, που να εκφράζει αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 

Απάντηση
Ε.Κ.
Από το παραμύθι: Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ

Στη μέση της διαδρομής ήταν, όταν η Ήρα είδε τους αετούς και τη Λάμια να κρατούν το πελώριο χαλί.  Καυτές φλόγες πετάχτηκαν από τα μάτια της κι αμέσως έσπρωξε αμέτρητα βράχια που κατρακύλησαν στην πλαγιά. Παρέσυραν τη Λάμια, ξετύλιξαν το πανέμορφο χαλί και οι πέτρες που έπεσαν πάνω του το κομμάτιασαν. Οι αετοί παρ΄όλα αυτά κατάφεραν να το σηκώσουν στον αέρα. Και  με κουρελιασμένες  τις άκρες του, φάνηκε το υπέροχο χρωματιστό δημιούργημα.  Η Ήρα το είδε με την άκρη του ματιού της, έκρυψε όμως επιμελώς το θαυμασμό της. 
Και ήρθε η σειρά του Δία να σβήσει τη φωτιά που είχε ανάψει ξαφνικά στη γειτονιά του, με τρόπο που μόνο εκείνος μπορούσε. Βροντές και αστραπές και ομίχλη πυκνή σκέπασαν τα πάντα.  Η κορυφή του Ολύμπου κρύφτηκε μέσα σε γκρίζα σύννεφα. Οι δώδεκα έμειναν αθέατοι στην ολύμπια κορυφή.   Ο νεφελοστoιβάχτης  καταλάγιασε τα πνεύματα, έστω και προσωρινά.
Στο μεταξύ η Λάμια με τη βοήθεια των αετών άρχισε να στρώνει το χαλί της στα πόδια των Θεών. Και σαν να μην ήταν τόσο κακό που σκίστηκαν οι άκρες του, γιατί ταίριαξε έτσι το στρώσιμο  στις χαράδρες  και στα φαράγγια του Ολύμπου.
Όταν ξημέρωσε το φως του Ήλιου έδειξε όλη την ομορφιά που είχε απλωθεί σε ολόκληρο το βουνό και γύρω από αυτό, μέχρι τη θάλασσα. Οι αετοί πέταξαν αγέρωχοι κάνοντας κύκλους για να το θαυμάσουν.

Δ.Δ. 
«Εγώ εσένα θα σε κάνω δικό μου καϊκι!» Πράγματι! Την επόμενη μέρα ήρθε με τον μπαμπά του για να με δει και εκείνος και μάλιστα του είπε «Μπράβο Απόλλωνα είχες δίκιο για τον Αχινό..με λίγες επιδιορθώσεις μπορούμε πάλι να τον ρίξουμε στη θάλασσα!»
Για τον επόμενο ένα μήνα ο Απόλλωνας ερχόταν κάθε μέρα κάνοντας μικρό δουλείες στα ξύλα μου και τα πανιά μου..για το τέλος άφησε το βάψιμο..Ήθελε να με κάνει πράσινο..για να διαφέρω από τα περισσότερα καϊκια..γιατί πιστεύει ότι το κάθε καϊκι είναι ξεχωριστό, όπως και οι άνθρωποι.. Ο Απόλλωνας με τον μπαμπά του με φρόντισαν πολύ, με αγάπησαν και τώρα παρά την ηλικία μου – που πίστευα ότι θα μείνω μόνος για το υπόλοιπο της ζωής μου- είναι η καλύτερη παρέα μου..








Γιατί επιλέξατε να γράψετε παραμύθια; Το θεωρείται σαν άμεσο τρόπο έκφρασης ή απλά προσπαθείτε να έρθετε σε επαφή με το παιδί μέσα σας;

Απάντηση
Ε.Κ.
 Νομίζω ότι είναι και τα δύο.  Με το παραμύθι εκφράζεσαι με ευγένεια και γλυκύτητα και απευθύνεσαι  σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.  Είναι ένας τρόπος προσέγγισης που έχει στοιχεία παιδικότητος και άρα αλήθειας, χωρίς φτιασιδώματα.  Όσο για το παιδί που κρύβω μέσα μου, προφανώς έφθασε η ώρα να του δώσω λίγο περισσότερη σημασία, να το κανακέψω με περισσή αγάπη, κυρίως από την ώρα που τιμήθηκα με τον ιερό τίτλο της γιαγιάς. 

Δ.Δ. Σίγουρα είναι και τα δυο. Είναι ένας τρόπος έκφρασης αλλά και μια ανάγκη να αφουγκραστούμε την παιδική φωνή που υπάρχει μέσα μας.






Κυρία Κιτάντζη, έχετε κάνει την αφηγήτρια παραμυθιών. Πως θα κρίνατε την εμπειρία και σας βοήθησε στην συγγραφή παραμυθιών;
Απάντηση
Έγραφα παραμύθια και διηγήματα από νεαρή ηλικία, και αυτό εκτός από προσωπική αναζήτηση ήταν και μια διέξοδος από τα όποια δύσκολα. Ωστόσο η αφήγηση στην ομάδα ‘’ Οι Λαλούδες της Νέας Ερυθραίας’’ ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που με βοήθησε στον τρόπο της έκφρασης, γραπτής και προφορικής.  Μπορώ τώρα να πω ότι η αφήγηση είναι ανάγκη, είναι τέχνη επικοινωνίας με αλήθειες. Η άμεση  επαφή με ανθρώπους ηλικίας από 5 έως 105 κυριολεκτικά, έδειξε πόσο εύκολα μπαίνουν όλοι μέσα στη μυθιστορία, συμμετέχουν και βιώνουν τα αφηγούμενα.  Δυστυχώς η πανδημία βιαίως τα σάρωσε όλα.



Κυρία Δάμτσα δουλεύετε με παιδιά σε θέματα συμβουλευτικής. Θα λέγατε ότι είναι μια δύσκολη εμπειρία; Είναι κάτι που βοηθάει και εσάς την ίδια να αναπτυχθείτε και μαζί τη γραφή σας;
Απάντηση 
Εργάζομαι Συμβουλευτικά με παιδιά και γονείς. Η συγκεκριμένη δουλειά είναι δύσκολη αλλά και μαγική ταυτόχρονα, γιατί βοηθάς τους ανθρώπους να ανακαλύψουν αυτό που έχει νόημα για εκείνους. Από την επαγγελματική μου εμπειρία αναδύονται προβληματισμοί, δυσκολίες, αποτυχίες και επιτυχίες, που όλα μαζί συνετέλεσαν στη γραφή του παραμυθιού «Η ιστορία της Γυαλιστερής».

Κυρία Κιτάντζη, το βιβλίο είναι διακοσμημένο με δικά σας σχέδια. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτά. 
Απάντηση
Ο ‘’ονειρόσπορος’’ που γράφω στο οπισθόφυλλο δεν είναι σχήμα λόγου. Πραγματικά είχα το όνειρο να γράφω παραμύθια και να τα εικονογραφώ. Νομίζω ότι κάθε εικόνα που έχω πλάσει στο μυαλό μου και την αποτυπώνω στο χαρτί σαν παραμύθι, δεν έχει ολοκληρωθεί αν δεν του δώσω  το σχήμα και το χρώμα του. Τότε είναι για μένα μια ολοκληρωμένη δημιουργία. Εν ολίγοις  επιθυμώ να ζωγραφίζω παραμύθια με λέξεις και με χρώματα.




Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;

Απάντηση
Ε.Κ.
Είναι αλήθεια ότι κρατώ μερικές φορές σημειώσεις, εικόνες, γεγονότα, που στη συνέχεια επεξεργάζομαι. Έχοντας μια κεντρική ιδέα παίρνω το δρόμο της μυθιστορίας που συνήθως είναι άγνωστος. Γράφοντας ανιχνεύω μονοπάτια που φαίνεται ότι  με περίμεναν και που δεν γνώριζα την ύπαρξή τους. Πορεία σε απάτητες ατραπούς, πάντα πολύ ενδιαφέρουσα. 

Δ.Δ. Η αλήθεια είναι ότι κρατώ διαρκώς σημειώσεις είτε αφορά τη δουλειά μου είτε προσωπικά θέματα. Το μπλοκάκι είναι πάντα μαζί μου!









Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 


Απάντηση
Ε.Κ.
Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πραγματικά πρωτόγνωρες, και όχι απλά δύσκολες. Από την άλλη, ακόμα και μέσα  σε αυτό το σκοτεινό τοπίο, αν κοιτάξουμε με μάτια ανοιχτά θα δούμε φωτεινές χαραμάδες, για να κρατηθούμε και να πάρουμε ανάσα. Μέσα στα χρόνια της πανδημίας όλοι μας, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, διαπιστώσαμε ότι πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα δεν είναι! Είδαμε πόσο είμαστε ευάλωτοι και αναλώσιμοι.  Πιστεύω ότι μια προσεκτική ματιά προς τα μέσα μας είναι αναγκαία και πολύ βοηθητική. Για μένα οι μήνες του εγκλεισμού λόγω πανδημίας ήταν μια αρκετά παραγωγική περίοδος. Χτίζοντας μυθιστορίες αντιμετώπισα ηπιότερα την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.  Κατά μία έννοια κατάφερα να διώξω μέρος από το βαρύ φορτίο μου. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει μια μικρή ιστορία σαν παραμύθι, με τίτλο ΤΟ ΤΕΡΑΣ, που αναφέρεται στην πανδημία. Το ταξίδι της ψυχής είναι αυτό που θα μας φέρει τη λύτρωση, κι αυτό το ταξίδι η λογοτεχνία το υποστηρίζει, δίνει ελπίδα, δίνει σανίδα σωτηρίας και  μεγαλώνει τις χαραμάδες για να μπει περισσότερο φως.

Δ.Δ.
Η περίοδος που βιώνουμε ανέδειξε την ευαλωτότητα όλων μας. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που θα ευχηθώ να μην ξανά ζήσουμε. Όμως νιώθω ότι μέσα στα χρόνια της πανδημίας, πέρα από όλα αυτά που μας πήρε, ανθρώπους από τη ζωή μας αλλά και την ελευθερία μας, μας έκανε καλύτερους ανθρώπους, συναισθάνοντας λίγο παραπάνω και τον διπλανό μας. Η λογοτεχνία ήταν πάντα και θα είναι λύτρωση και ελπίδα σε όποια περίοδο της ζωής.




Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση

Ε.Κ.
 Κοιτάξτε μέσα σας! Ένα παιδί  σας περιμένει να του διαβάσετε ένα παραμύθι. Αγκαλιάστε το, ανοίξτε τις ‘’Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια’’ κι αρχίστε να διαβάζετε….  Θα ταξιδέψετε στο όνειρο και θα γαληνέψει η ψυχή σας.

Δ.Δ.
Ευχόμαστε οι «Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια» να ακουμπήσουν την καρδιά και το μυαλό σας!









  

Παραμύθια από τις Συμπαντικές Διαδρομές -  Gaméléon a perdu ses couleurs,  Gaëlle Heinry - Η πριγκίπισσα Βανίλια,  Βέρα Αναστασίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Gaméléon a perdu ses couleurs   της  Gaëlle Heinry

Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 24x17
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12   ευρώ
Κατηγορία:  Παραμύθι, παιδικό βιβλίο
ISBN: 978-960-607-256-7
Γλώσσα: Γαλλικά





Ο Gameleon είναι ένας μικρός χαμαιλέοντας, που ζει χαρούμενα τα παιδικά του χρόνια μέσα στο δάσος και στη φύση. Όμως μία μέρα αρχίζει να χάνει τα όμορφα χρώματά του, γίνεται γκρίζος. Θέλει να γνωρίσει άλλον κόσμο. Αρχικά, οι γονείς του δεν θέλουν να βγαίνουν έξω από το δάσος. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί στον έξω κόσμο για τους χαμαιλέοντες. Η λύπη του Gameleon και το γκρίζο χρώμα του παραμένουν. Έτσι, οι γονείς του αποφασίζουν να κάνουν κάτι για αυτό. Τότε  αρχίζει το ονειρεμένο ταξίδι τους στο Παρίσι.
Αυτή η ιστορία είναι ένα χαρούμενο ταξίδι στο Παρίσι, μέσα από το οποίο τα μικρά παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το πανέμορφο Παρίσι και την ξεχωριστή γαλλική κουλτούρα.

Η Gaëlle Heinry γεννήθηκε στη Γαλλία και ζει στην Κύπρο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σπούδασε ξένες γλώσσες και πολιτισμούς σε πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Σκωτίας. Από το 2002 διδάσκει γαλλικά ως ξένη γλώσσα σε παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων ξεκινώντας από προσχολικό επίπεδο. 
Σαν παιδί, καταβρόχθιζε τα βιβλία το ένα μετά το άλλο. Σαν ενήλικας, η παιδική λογοτεχνία κατέχει σημαντική θέση στην καθημερινή της ζωή. Της αρέσει να ανακαλύπτει καινούργιες ιστορίες, όχι μόνο για τη δική της ευχαρίστηση, αλλά και για τη χαρά να τις μοιράζεται με τα δύο της παιδιά ή με τους μικρούς μαθητές της. Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού στάθηκε ο ενθουσιασμός των παιδιών για τα βιβλία και η επιθυμία τους να μάθουν για τη Γαλλία. 
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 

#βιβλία #εκδόσεις #βιβλιοπροτάσεις #διαβάζω #Λογοτεχνία #BookPorn #steampunk #scifi #books  #booklover #bookworm #bookish #bookaddict #bibliophile #bookaholic 











 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η πριγκίπισσα Βανίλια της  Βέρας Αναστασίου
Σελίδες: 34
Διαστάσεις: 24x17
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  10  ευρώ
Κατηγορία:  Παιδική λογοτεχνία, παραμύθι
ISBN: 978-960-607-254-3





 Ποια πριγκίπισσα, από τις γνωστές σας, δεν θα ήθελε από τα μακριά χρυσαφένια της μαλλιά να βγάζει άφθονη, αρωματική, μοσχομυριστή βανίλια; Και ποια πριγκίπισσα
δεν θα ήθελε όπου ζει να μην σταματούν να φυτρώνουν γύρω της απίστευτα κακαοδεντράκια με όλο το υπέροχο άρωμα του γνωστού σε όλους μας κακάο; Και ποιος φιλόδοξος αλλά και δίκαιος βασιλιάς, με το δικό του μάλιστα εργοστάσιο παραγωγής γλυκών και λαχταριστών  κέικ, δεν θα ήθελε να συνεργάζεται με αυτές τις δύο πολυμήχανες αλλά και τόσο ιδιαίτερες πριγκίπισσες;
Εκτός όλων αυτών, ο πρίγκιπας Τζίντζερ και  η πριγκίπισσα Φλώρα, ήθελαν τόσο πολύ να βρίσκονται σε αυτήν την ιστορία, για να βάλει ο καθένας τους τη δική του πινελιά σε αυτόν τον βελανιδοκαμβά, που σύντομα θα γνωρίσετε. Γιατί τελικά όλα μπορούν να συμβούν στην βελανιδοχώρα και όχι μόνο σε αυτήν... Αρκεί να πιστέψουμε στην αλήθεια της μαγείας και να την αφήσουμε να μας παρασύρει...

Η Βέρα Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκτοτε εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια και στον χώρο υγείας σε ιδιωτική κλινική. Η πριγκίπισσα Βανίλια είναι το πρώτο της βιβλίο, εμπνευσμένο από τη χημική ανάμιξη της πραγματικότητας με δύο κορούλες και της φαντασίας.
 




Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 










Αναζητώντας την πριγκίπισσα Βανίλια
ΜΕ ΤΗ Βέρα Αναστασίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές






Αγαπητή κυρία Αναστασίου, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Η πριγκίπισσα Βανίλια». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση
Καλημέρα σας. Όπως κάθε βιβλίο έτσι και αυτό προσφέρει το δικό του εισιτήριο για ένα ταξίδι στη φαντασία. Μιλάει για μια πριγκίπισσα,  η οποία όμως αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί να γίνεται καλύτερη σε ότι κάνει. Και επίσης , μην ξεχνάμε πως μυρίζει και υπέροχα :βανίλια!




Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 

Απάντηση
Τα μακριά, χρυσαφένια μαλλιά της ήταν τόσο γεμάτα από βανίλια, που όσο την έβγαζε, πιέζοντας τις άκρες τους, τόσο γεννιόταν καινούργια με ακόμα πιο δυνατό άρωμα, από την κορυφή των μαλλιών της ως τις άκρες.

Και όπως κάθε παραμύθι έχει τον κακό του ήρωα έτσι και σε αυτό, ας πούμε ότι υπάρχει ένα πειραχτήρι που βάζει μπισμπιλιές προς δικό του φυσικά όφελος. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον πρίγκηπα-δόκιμο, γιατί ακόμα ήταν υπό δοκιμή, Τζίντζερ.  


Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 


Απάντηση

Μέχρι στιγμής η πορεία μου ήταν διαφορετική,  ή  τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Ως χημικός, άργησα να τολμήσω την συγγραφή καθώς θεωρούσα ότι δεν είχε άμεση σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.  Με το πέρασμα όμως των χρόνων, ωρίμασε η ανάγκη να καταγράψω τις σκέψεις,  τις ιδέες,  τη φαντασία μου..
Ένα όνειρο – μια ελπίδα που πάντα τελικά υπήρχε.


Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που επιλέξατε να ασχοληθείτε με παραμύθια και παιδικά βιβλία; Θεωρείτε ότι είναι ένα λογοτεχνικό είδος που σας εκφράζει;
Απάντηση

Ναι, πιστεύω ότι με εκφράζει γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ονειρευτώ κόσμους μαγικούς ή ακόμα περισσότερο να φέρνω την μαγεία στον δικό μας κόσμο. Τον κόσμο των παραμυθιών πάντα τον κοίταζα με αγάπη. Ωστόσο, μέσα από την καθημερινότητα με τις δύο κόρες μου που μου ζητούσαν να τους διηγούμαι ιστορίες καινούργιες κάθε μέρα , συνειδητοποίησα πόσο ατελείωτος και συναρπαστικός είναι ο δρόμος  προς τη φαντασία:  εκεί όπου όλοι θέλουμε πού και πού να πεταγόμαστε.





Η παιδική λογοτεχνία πιστεύεται ότι είναι ένα λογοτεχνικό είδος που μπορεί να διαβαστεί μόνο από παιδιά ή και από μεγάλους που αναζητούν το παιδί μέσα τους;
Απάντηση
Αναμφισβήτητα και από μεγάλους! Το παιδί μέσα μας, όπως αναφέρετε, αλλά και όλες οι ηλικίες έχουν ανάγκη να πιστέψουν πως όλα θα πάνε καλά! Πως θα εμφανιστεί επιτέλους ένα μαγικό ραβδάκι και θα διώξει τα άγχη και αγωνίες μας. 




Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;

Απάντηση
Όχι, δεν θα το έλεγα,  αλλά μπορεί μια ιδέα, μια αναπάντεχη ανάμνηση,  μια εικόνα να «απορροφήσει » κάπως τη σκέψη μου και να έρθει έτσι η στιγμή να μεταμορφωθεί σε μια ιστορία, σε ένα σκηνικό.








Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 

 
Απάντηση
Σίγουρα ήταν και είναι μια πολύ αγχωτική περίοδος και για μας και για τους δικούς μας. Ειδικά και εγώ που δε σταμάτησα την εργασία μου στον χώρο της υγείας, την πέρασα με μεγάλη αγωνία. Και πράγματι η λογοτεχνία ήταν από τους πιο ασφαλείς τρόπους να γελάσουμε,  να συγκινηθούμε, να ταξιδέψουμε μέσα από τον χώρο του σπιτιού μας. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να συνεχίσουμε. 






Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Συμπαντικές Διαδρομές γιατί μου έδωσαν απλόχερα τη δυνατότητα να ζωντανέψω την Πριγκίπισσα Βανίλια , να τη δω όπως την είχα φανταστεί! Και κάπως έτσι η φαντασία μου έγινε πραγματικότητα..