Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Η χαμένη προφητεία της Σεούλ, Πάνος Νέζος - Δελτίο τύπου και συνέντευξη

 Η χαμένη προφητεία της Σεούλ, Πάνος Νέζος - Δελτίο τύπου και συνέντευξη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χαμένη προφητεία της Σεούλ του Πάνου Νέζου

Σελίδες: 180
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  12.50 ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, μύθοι της Κορέας
ISBN: 978-960-607-296-3

 



Τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν σχεδόν στη μέση της απόστασης, μέχρι να σταματήσει και να ανοίξουν οι πόρτες, ξαφνικά φαίνεται να ξεπροβάλλει και να αιωρείται κάτι που έμοιαζε με σκουληκότρυπα (σαν αυτές για τις οποίες του είχε μιλήσει ο πατέρας του) και την ίδια στιγμή το τρένο (ήταν λες και) πέρασε μέσα της και εξαφανίστηκε!
 
Ένας συρμός του μετρό γεμάτος κόσμο που εξαφανίζεται, ένας σκοτεινός παράλληλος κόσμος που κυβερνάται από ένα φοβερό και τρομερό τέρας, ένας εκλεκτός, μια νεράιδα και μια γυναίκα σαμάνος συνθέτουν μια αρχαία προφητεία που βγαίνει αληθινή μετά από χιλιάδες χρόνια. Η σύγχρονη μεγαλούπολη της Σεούλ αποτελεί τον τόπο από όπου θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν όλα σύμφωνα με την προφητεία.
Τελικά θα επικρατήσει το Φως και η ανθρωπότητα θα σωθεί ή θα παραμείνει το Σκότος και θα οδηγηθούμε στον αφανισμό;
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένας αλλιώτικος κόσμος, που σε κάνει να βουτήξεις μέσα του, να νιώσεις την ατμόσφαιρα του, κάτι σαν κόμικ και ταινία μαζί. Ένα σκοτεινό παραμύθι μαγείας και τρόμου, ένα δυνατό ανάγνωσμα που σε παρασέρνει στη δίνη του εξωπραγματικού, μια μείξη φαντασίας και πραγματικότητας.

Ο Πάνος Νέζος είναι ένας νέος συγγραφέας και το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Δηλώνει πως τον συναρπάζει ο κόσμος του φανταστικού, συνάμα όμως τον γοητεύει και ο ρεαλισμός που συναντά κάποιος στα μη φανταστικά μυθιστορήματα.
Ο Πάνος είναι λάτρης και μελετητής της Κορεάτικης κουλτούρας και του Κορεάτικου πολιτισμού, κάτι που αποτυπώνεται στις πολλές αναφορές στην Κορέα, όπως ο τίτλος του βιβλίου, τα ονόματα των χαρακτήρων, οι τοποθεσίες, οι λέξεις.
 Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio

Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 












Θρύλοι της Σεούλ
ΜΕ ΤΟΝ Πάνο Νέζο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές








Αγαπητέ κύριε Νέζο, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Η χαμένη προφητεία της Σεούλ». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση

Συμφωνώ πως κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα καινούρια βιβλία και οι αναγνώστες έχουν μια πληθώρα επιλογών για να διαλέξουν. Θεωρώ ότι αξίζει κάποιος να διαβάσει το βιβλίο μου επειδή μπορεί να τον μεταφέρει σε έναν φανταστικό κόσμο, διαποτισμένο με αρκετά στοιχεία από τον πολιτισμό της Κορέας καθώς επίσης και να πάρει μια γεύση από την σύγχρονη εποχή της χώρας. Εκτός όμως από αυτό, ο αναγνώστης βυθίζεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι και αισθάνεται ότι άλλοτε ξεφυλλίζει ένα κόμικ και άλλοτε παρακολουθεί μια ταινία φαντασίας.






Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας.

Απάντηση

Το 1ο απόσπασμα που επιλέγω είναι αυτό:

Τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν σχεδόν στη μέση της απόστασης, μέχρι να σταματήσει και να ανοίξουν οι πόρτες, ξαφνικά φαίνεται να ξεπροβάλλει και να αιωρείται κάτι που έμοιαζε με σκουληκότρυπα (σαν αυτές για τις οποίες του είχε μιλήσει ο πατέρας του) και την ίδια στιγμή το τρένο (ήταν λες και) πέρασε μέσα της και εξαφανίστηκε!


Και το 2ο απόσπασμα που επιλέγω είναι αυτό:

«Είμαι ο Άγκμα-Σέκι και από σήμερα ξεκινάει η εποχή της παντοτινής κυριαρχίας μου σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Όσοι δεν υποταχθείτε σε εμένα σας περιμένει φριχτός θάνατος. Από την άλλη, όσοι γονατίσετε και υποταχθείτε σε εμένα σας περιμένει μια ζωή γεμάτη προνόμια και τιμές.»



Όπως γράφετε η αφορμή για να γράψετε το βιβλίο ήταν η αγάπη σας για τον πολιτισμό της Κορέας. Πως θα λέγατε ότι αναπτύχθηκε αυτό το ενδιαφέρον σας;


Απάντηση

Το ενδιαφέρον μου για την Κορέα το οποίο μετατράπηκε σε αγάπη για τον πολιτισμό της προέκυψε τυχαία όταν διάβασα ένα άρθρο για το φαινόμενο της Κορεάτικης Pop μουσικής (K-Pop) και άρχισα να ακούω τραγούδια αυτού του είδους. Όσο άκουγα αυτή τη μουσική μου άρεσε όλο και περισσότερο. Στην συνέχεια ανακάλυψα τις Κορεάτικες τηλεοπτικές σειρές (K-Dramas), παράλληλα άρχισα να μαθαίνω την κορεάτικη γλώσσα και έτσι θα έλεγα ότι ξεκίνησε η μύηση μου στον κορεάτικο πολιτισμό.





Μια ποιο εξειδικευμένη ερώτηση. Σότζου ή τσίπουρο;  
[Σε όσους πιθανός δεν το ξέρουν το Σότζου είναι παραδοσιακό ποτό της Κορέας. Φτιάχνεται από γλυκοπατάτα, είναι μέχρι 20 βαθμούς οι μάρκες του εμπορείου, χαρακτηρίζετε σαν ένα είδος σχετικά γλυκιάς βότκας, και στην Κορέα το πίνουν μαζικά.]

Απάντηση

Δεν συνηθίζω να πίνω συχνά, αν όμως ήταν να διαλέξω θα διάλεγα το σότζου επειδή είναι πιο ελαφρύ και έχει πιο ήπια γεύση από το τσίπουρο, γεγονός που το κάνει να πίνεται ευκολότερα. Από άποψη αρώματος βέβαια θεωρώ ότι το τσίπουρο υπερέχει έναντι του σότζου.






Το ενδιαφέρον σας για τη λογοτεχνία του φανταστικού είναι ευρύτερο ή περιορίζεται στα θέματα που έχουν σχέση με την Κορέα;

Απάντηση
Το ενδιαφέρον μου για την λογοτεχνία του φανταστικού είναι ευρύτερο και δεν περιορίζεται στα θέματα που έχουν σχέση με την Κορέα. Όπως κάθε λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού δεν νοείται να μην έχει διαβάσει βιβλίο του Τόλκιν έτσι και εγώ ξεκίνησα με Τόλκιν και Άρχοντα των δαχτυλιδιών, Χόμπιτ, διάβασα Χάρι Πόττερ, Έραγκον και αρκετά ακόμη.





Τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος άλλαξε με τρόπο που δεν περιμέναμε με πανδημίες και πολέμους δημιουργώντας ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Πιστεύεται ότι η λογοτεχνία του φανταστικού σαν λογοτεχνική δύναμη ανατροπής μπορεί να δώσει διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων; Εσείς πως βιώνετε όλες αυτές τις καταστάσεις;

Απάντηση

Θεωρώ ότι ανέκαθεν η λογοτεχνία του φανταστικού έδινε διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων τόσο των συγγραφέων όσο και των αναγνωστών και ειδικότερα σε σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας αλλά και του κάθε ατόμου μεμονωμένα. Χαρακτηριστά είναι τα παραδείγματα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και της Τζ. Κ.  Ρόουλινγκ οι οποίοι δημιούργησαν αριστουργήματα σε δύσκολες εποχές .
Επομένως και στις μέρες μας η λογοτεχνία του φανταστικού μπορεί να δώσει διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων όταν όλα γύρω μας δείχνουν αβέβαια και σκοτεινά.
Για εμένα προσωπικά αυτές οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας με ώθησαν να δημιουργήσω το πρώτο μου μυθιστόρημα και έτσι για ένα χρονικό διάστημα ξέφυγα από την αβεβαιότητα και τον φόβο που επικρατούσε.






Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;

Απάντηση

Ελπίζω και εγώ οι συνθήκες να ευνοήσουν σύντομα την παρουσίαση του βιβλίου μου σε κοινό. Ανυπομονώ το βιβλίο μου να φτάσει στα χέρια όσο περισσότερων αναγνωστών γίνεται και επίσης να γίνει και η δική τους διέξοδος από τα άγχη αυτής της αβέβαιης εποχής.