Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η φλέβα των θεών Αλίκη-Φρειδερίκη Δ. Νάσση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φλέβα των θεών Αλίκη-Φρειδερίκη Δ. Νάσση
Σελίδες: 674
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 18  ευρώ
Κατηγορία: λογοτεχνία του φανταστικού, ηρωική φαντασία
ISBN: 978-960-607-181-2



Γεννήθηκε με το ιερό Υ της φλέβας των θεών στο μέτωπό του, ενώ το προγονικό «λάθος» και η ενοχή τον ακολουθούν και τον στιγματίζουν σε κάθε του βήμα.  Στα δεκαπέντε του χρόνια ο θεϊκός χρησμός τον ορίζει λυτρωτή του λαού του από τους βροτοφάγους άγνωστους επιδρομείς που σκορπίζουν τον θάνατο και τη λοιμό στην ένδοξη πόλη του παππού του. Η  αιχμαλωσία και του αγαπημένου φίλου του, θα τον οδηγήσει στην απόφαση να αψηφήσει τον κίνδυνο και να παραδοθεί στους εχθρούς του, έτοιμος να αντιμετωπίσει τον φόβο μέσα του και να αγωνιστεί για την επιβίωσή τους σε έναν καινούριο, άγνωστο και επικίνδυνο κόσμο, πολύ μακριά από τον δικό τους.   Μέσα από τον διαρκή και σκληρό αγώνα να κερδίσει τη ζωή του και των συντρόφων του στο παγωμένο περιβάλλον του Σίρι, καταφέρνει να δει καθαρά την αλήθεια των προγόνων του και να πάρει στα χέρια του τη μοίρα του. Με σύνεση και τόλμη σχεδιάζει την επιστροφή στη πόλη του, χωρίς να υποψιάζεται ότι ο τόσο επιθυμητός για εκείνον και τους συντρόφους του νόστος κρύβει τα δικά του φοβερά μυστικά…  Ένα έργο επικό για εκείνους που αγαπούν τη δράση και τους ήρωες, αλλά και φέρουν βαθιά μέσα τους την πεποίθηση πως το σύμπαν δημιουργήθηκε για να ενώσει και να διδάξει και Εκείνος που το δημιούργησε δεν θα μπορούσε να μην σχεδιάσει και τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ όλων των όντων.   Δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον Ύλα στο ταξίδι του αυτό, για να ανακαλύψουν αυτούς τους δρόμους της γνώσης και των πανανθρώπινων αξιών και μαζί του να καταφέρουν να ξεπεράσουν τους φόβους και τις αμφιβολίες τους και να κατακτήσουν όλα όσα ονειρεύτηκαν, κοιτώντας κάθε βράδυ τον ουρανό με τα μάτια της ψυχής και του μυαλού τους...


Η Νάσση Φρειδερίκη-Αλίκη γεννήθηκε στο Καστρί της Πρέβεζας, ενώ έλκει την καταγωγή της και από τη Λάκκα Σουλίου. Είναι φιλόλογος και υπηρέτησε τριάντα πέντε χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση, τα τελευταία έξι ως γυμνασιάρχης στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Τοπική Φωνή» της πόλης της, ενώ είναι μέλος και της ομάδας των συντακτών στην ιστοσελίδα books&style. Άρθρα της φιλοξενούνται και στο περιοδικό «Ήπειρος–Άπειρος χώρα», καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με το βιβλίο «Η ομοιότητα της αλβανικής με την αρχαία ελληνική γλώσσα» και συνέχισε με την έκδοση των βιβλίων «Τα Καθημερινά» (διηγήματα), «Τα Κατοχικά-Φανάρι Πρέβεζας» (ιστορικό) και «Της ξενιτιάς-Οι μότρουμες» (μυθιστόρημα), τα οποία ανήκουν στην Τριλογία με τον γενικότερο τίτλο «Στη σκιά της Περσεφόνης».  Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τις δύο περιοχές καταγωγής της και το Σούλι και τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει στοιχεία που αφορούν την Ιστορία και τον πολιτισμό τους.  Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, αρβανίτικα και αλβανικά.  Είναι αντιπρόεδρος της ομάδας «Παρέμβαση για τα ζώα» της Πρέβεζας και πολλά από τα άρθρα της έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της ζωοφιλίας. 





  Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com



Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619



Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio




Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.

1. Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio

2.  Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

3. Ζωγράφου (Αττική)  - Προκόπης, Πλατεία Αγίου Θεράποντος 4

4. Λάρνακα (Κύπρος): Academic & General Bookshop, Ερμού 41


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com