Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

THE HAPPENING 10 Χρόνια Θρύλοι του Σύμπαντος 4 Ανθολογίες - 200 συγγραφείς

2016 ΑΘΗΝΑ
Όψεις του Φανταστικού
THE HAPPENING

10 Χρόνια Θρύλοι του Σύμπαντος
4 Ανθολογίες - 200 συγγραφείς




Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου. 
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Μετά από 11 χρόνια έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!
Παράλληλα αρχίσαμε από το 2011 να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Και η καρδιά όλης αυτής της προσπάθειας που στέγασε και στεγάζει τα δέκα τελευταία χρόνια τα όνειρα μας είναι οι ανθολογίες Θρύλοι του Σύμπαντος. Η μεγαλύτερη Ελληνική ανθολογία για διηγήματα Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού, που έχοντας γίνει ετήσια τα τελευταία χρόνια, και έχοντας φτάσει ήδη τους 4 τόμους, καθώς ετοιμάζουμε με τον ίδιο ρυθμό τον 5 τόμο, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τους εκατοντάδες συγγραφείς που άφησαν ο καθένας με τον δικό του τον τρόπο την ονειρική του σφραγίδα σε αυτή την μεγάλη σειρά ανθολογιών. 
Αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση σταθμό, μια εκδήλωση ορόσημο για την Ελληνική λογοτεχνία του Φανταστικού. 

Η Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού, οι Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού είναι εδώ, είμαστε όλοι εδώ, είμαστε εκατοντάδες και θα μείνουμε.
Το THE HAPPENING έρχεται και θα ακουστεί μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος γιατί αυτό που μένει, αυτό που έχει την δύναμη είναι μόνο ο λόγος, ο καθαρός λόγος, οι λέξεις, τα γράμματα, το κάθε γράμμα, το ιερό πρώτο γράμμα, γιατί κάθε γράμμα είναι και μια λέξη, ένας Θρύλος του Σύμπαντος και εμείς είμαστε οι συλλέκτες, οι καταγραφείς των Θρύλων του Σύμπαντος!




Η εκδήλωση THE HAPPENING
στην Αθήνα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Όψεις του Φανταστικού,
θα διοργανωθεί
την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 7.30 το βράδυ
στο Polis Art Cafe,
Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία του εκδοτικού καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.



Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Κυριακή  27 Μαρτίου

19:30 Επετειακή παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων ανθολογιών των Θρύλων του Σύμπαντος. Θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες το πλήρες πρόγραμμα. 






Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Όλοι  μαζί αναγεννούμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
grammenou.wix.com/universepaths
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com