Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας της Λογοτεχνικής Λέσχης για την Λογοτεχνία του Φανταστικού στην Αθήνα στις 25 του μήνα, στην στοά στην Κοραή.

Αγαπητοί φίλοι όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη έχουμε πάρει την πρωτοβουλία και έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις για την δημιουργία Λογοτεχνικών Λεσχών για την Λογοτεχνία του φανταστικού στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα και στο Ηράκλειο, στην Κρήτη. 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια σας καλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας για την Λογοτεχνική Λέσχη για την λογοτεχνία του φανταστικού της Αθήνας, την Τρίτη 25 του μήνα, στο στην στοά στην Κοραή, 7-9 το βράδυ, και θα καθίσουμε εκεί σε ένα από τα μαγαζιά.

Θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το τι θέλουμε να κάνουμε, πότε να βρισκόμαστε και σε ποιο μέρος και θα δεχτούμε προτάσεις από όλους σας για όποιες άλλες δραστηριότητες θα θέλατε να κάνουμε. Γιατί επιζητάμε κάτι δυναμικό και διαφορετικό όπως αρμόζει στην λογοτεχνία του φανταστικού και όχι κάτι στατικό.
Επίσης θα γίνει ενημέρωση, όπως θα γίνετε κάθε φορά, για όλες τις καινούργιες δραστηριότητες των εκδόσεων που προσφέρουν ευκαιρίες στους συγγραφείς για να εκδώσουν την δουλεία τους. Για αυτά που τρέχουμε ήδη, τα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2013, το «Valles marineris»- την Ανθολογία Ελληνικής Scifaiku Ποίησης, αλλά και αυτά που ετοιμάζουμε αλλά δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, την ανθολογία και σειρά βιβλίων, «Στην Θύελλα του Χρόνου», το «Μέλλον υπό εξαφάνιση» και το «Generation 6 of December 2553».

Από το 2012 ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, σαν εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με την διοργάνωση των Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven και με την έκδοση μιας σειράς από Ανθολογίες, παράλληλα με μια σειρά από διαγωνισμούς στο περιοδικό μας.
Η ανταπόκριση και στα Βραβεία και στις Ανθολογίες και στο περιοδικό ήταν μαζική και δεχτήκαμε εκατοντάδες συμμετοχές, οι περισσότερες από νέους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, κάτι που μας γέμισε με θάρρος για το μέλλον. Γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατό ρεύμα συγγραφέων της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα, απλώς κανένας δεν θέλησε να τους δώσει μια ευκαιρία ή έστω να τους αναγνωρίσει ότι υπάρχουν και δικαιούνται να υπάρχουν δίπλα στους ξένους συγγραφείς. 







Για να βοηθήσουμε αυτή την πολυπληθή ομάδα των ανθρώπων που ασχολούνται με την λογοτεχνία του φανταστικού αποφασίσαμε να κάνουμε σαν εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές μια πρώτη προσπάθεια για την συγκρότηση Λογοτεχνικών Λεσχών των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές για την λογοτεχνία του φανταστικού. 
Η κεντρική ιδέα είναι οι Λέσχες να λειτουργούν αρχικά σε 2 επίπεδα. 
Το πρώτο θα είναι σαν Λέσχη ανάγνωσης. Όπου θα αποφασίζετε από τις τοπικές λέσχες ποια βιβλία θα διαβάζουν και μετά θα τα συζητάνε όλοι μαζί. 
Το δεύτερο επίπεδο είναι σαν ομάδα δημιουργικής γραφής. Όσοι γράφουν κείμενα για τα Βραβεία Larry Niven ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό, εφόσον κρίνουν ότι θέλουν βοήθεια, θα τα φέρνουν και θα τα διαβάζουν στην Λέσχη, και οι υπόλοιποι της Λέσχης θα τους αναλύουν τι πιστεύουν ότι ίσως πρέπει να αλλάξει στο κείμενο για να γίνει καλύτερο. 

Και βέβαια τα μέλη της τοπικής Λέσχης, άμα θέλουν, και θα ενθαρρύνονται μάλιστα, θα μπορούν με δικές τους πρωτοβουλίες να διοργανώνουν και όποια άλλη δραστηριότητα κρίνουν χρήσιμη. Όπως ετοιμάζουμε και σχεδιάζομε ήδη διάφορα happenings που θα έχουν σχέση με την λογοτεχνία του φανταστικού, και την συγγραφή της λογοτεχνίας του φανταστικού σε διάφορες μορφές, σε συνεργασία με τους συγγραφείς των εκδόσεων. 
Αυτές οι Λέσχες θα είναι Λογοτεχνικές Λέσχες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την λογοτεχνία του φανταστικού. Θα έχουν υποστήριξη για ότι χρειαστούν από τις εκδόσεις και ειδικές συνεργασίες με τοπικά βιβλιοπωλεία σε κάθε πόλη που συνεργάζονται μαζί τους οι εκδόσεις. 


Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας universepaths@yahoo.com και στο τηλέφωνο μας 2410-236110

Σας περιμένουμε όλους σας!
Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών