Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Όψεις του Φανταστικού 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης

Στις 27 Απριλίου στις 7 η ώρα το βράδυ διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2013. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Κρήτη, μια συγκροτημένη προσπάθεια για εκδήλωση-παρουσίαση, βιβλίων από την λογοτεχνία του φανταστικού και η παρουσία δεκάδων φίλων του φανταστικού μας γέμισε ενθουσιασμό και ελπίδα. 
Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κάνουν τα τελευταία χρόνια μια δύσκολη προσπάθεια, αλλά πάνω από όλα μια ανοιχτή προσπάθεια, χωρίς περιορισμούς, για να αναγεννήσουν την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα. Μια ανοιχτή προσπάθεια στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι οι φίλοι του φανταστικού. Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε ή απλά να αγαπάτε την λογοτεχνία του φανταστικού. 
Σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού και τους επίσης εκατοντάδες φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που αναγνωρίζουν και τιμούνε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε και μας στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο και εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο και να τους προσφέρουμε ότι μπορούμε γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα εκεί που ανήκει, και δικαιούται να ανήκει, στο επίκεντρο. 

Για την εκδήλωση στο Ηράκλειο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους συγγραφείς Θεοδοσία Μπίζου, Μάνο Κουνουγάκη, Κιάρα Καλουντζή, Γιάννη Γ. Λαμπράκη και Νεκτάριο Χρυσό που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
 Όλους τους υπόλοιπους συγγραφείς από το Ηράκλειο που δεν μπόρεσαν να έρθουν. Τους δεκάδες φίλους του φανταστικού που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τον Αντώνη τον Νάθενα και όλους τους ανθρώπους του βιβλιοπωλείου για την καταπληκτική φιλοξενία. Όλους τους φίλους μας στην Κρήτη που στήριξαν την εκδήλωση και τους υποσχόμαστε ότι την επόμενη φορά θα πάμε και στα Χανιά και στο Ρέθυμνο! Την Ευδοξία για την πολύτιμη βοήθεια της στην προώθηση της εκδήλωσης. Τον Νίκο Μούρα, τον Γιώργο Μπιλικά και τον Στέλιο Κεσίσογλου που προσπάθησαν να έρθουν για να μιλήσουν στην εκδήλωση αλλά δεν μπόρεσαν και παράλληλα όλους τους συγγραφείς των εκδόσεων για την πολύτιμη στήριξη που μας προσφέρουν. Και τέλος όσους πιθανός έχω ξεχάσει να αναφέρω! Σας ευχαριστούμε όλους! 

Αλλάξαμε τον χάρτη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με μαζικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, στην Λευκωσία, και στο Ηράκλειο τώρα, και θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά τους επόμενους μήνες με εκδηλώσεις στην Ερμούπολη, στην Πάτρα και στα Γιάννενα! 

Ο καθένας μόνος του σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όλοι μαζί όμως μπορούμε. Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι εδώ και να τυπώνουν. Γιατί αυτό είναι πολιτισμός. 
Και ο πολιτισμός είναι το μοναδικό πράγμα που όσο και να το κυνηγήσουν δεν μπορούν ούτε να το φιμώσουν ούτε να το εξαφανίσουν. 

ΜΑΖΙ ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
universe-pathways.blogspot.gr
universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, Τηλ:2410-236110